2
Es llegeix en minuts
Europa Press
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

La família de la jove germanoisraeliana Shani Louk han confirmat que la dona, de 22 anys, ha mort, després de setmanes d’incertesa sobre el seu estat arran de les imatges en les quals es podia veure que era traslladada en estat inconscient en un vehicle després dels atacs llançats el 7 d’octubre pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) contra Israel, que van deixar prop de 1.400 morts.

«Desafortunadament, vam rebre ahir la notícia que la meva filla ja no està amb vida», ha dit la mare de Louk, Ricarda Louk, en declaracions a l’emissora alemanya RTL. Les autoritats d’Alemanya i Israel no s’han pronunciat de moment, si bé ha indicat que la informació els va ser comunicada per l’Exèrcit israelià.

Així, la dona ha afegit que el cos de la seva filla encara no s’ha trobat, si bé ha manifestat que sí que es va trobar una estella d’un os del crani i se n’havia pres una mostra d’ADN, tal com ha recollit l’agència alemanya de notícies DPA. La mare suposa que la seva filla està morta des del 7 d’octubre com a conseqüència d’un possible tret al cap durant l’atac a la ‘rave’.

Assassinada per Hamàs

La família considera que Shani va ser assassinada pel grup islamista palestí en un festival de música al desert israelià del Nègueb. Segons l’informe, fotos i vídeos que circulaven per internet mostraven el cadàver de la jove en una camioneta, si bé la família tenia l’esperança que es trobés greument ferida i que hagués sigut traslladada per la força a la Franja de Gaza.

En aquest sentit, Ricarda Louk ha qualificat de «terrible» la confirmació de la mort de la seva filla, tot i que ha valorat com a positiu tenir la certesa del que va passar. «Almenys, ella no va patir», ha ressaltat Louk, segons DPA.

El portaveu de l’Exèrcit d’Israel, Daniel Hagari, ha indicat aquest mateix dilluns que les autoritats han confirmat fins ara que 239 persones es troben retingudes a la Franja després dels atacs de Hamàs, que va indicar recentment que al voltant de 50 dels ostatges havien mort a causa dels intensos bombardejos de les forces israelianes contra l’enclavament.

Notícies relacionades

Les autoritats de la Franja de Gaza, controlada per Hamàs, ha denunciat la mort de més de 8.000 palestins en bombardejos contra l’enclavament. A aquesta xifra s’hi afegeixen més de 100 palestins morts en operacions de les forces de seguretat israelianes i atacs de colons a Cisjordània, tal com ha indicat l’Autoritat Palestina.

Per la seva banda, la Fiscalia d’Alemanya ha obert una investigació contra Hamàs pel presumpte assassinat, homicidi involuntari i segrest dels seus ciutadans en el marc dels seus atacs, mesura adoptada davant les peticions dels familiars dels alemanys afectats. Entre les víctimes també hi ha Carolin Bohl, de 22 anys, morta durant l’atac contra el quibuts de Nir Oz, a prop de la frontera amb Gaza.