Atac de Hamàs

Els espanyols desapareguts a Israel són un basc i una jove sevillana

El ministre d’Afers Exteriors no ha volgut facilitar dades dels afectats: «És una informació que estem tractant amb les famílies»

Els espanyols desapareguts a Israel són un basc i una jove sevillana

MAHMUD HAMS / AFP

1
Es llegeix en minuts

Els dos espanyols desapareguts després de l’atac aIsrael són un basc resident en un quibuts i una jove de 19 anys amb doble nacionalitat espanyola i israeliana i els familiars de la qual resideixen a Sevilla.

Segons ha avançat ‘El Confidencial’ i han confirmat a Efe fonts diplomàtiques, són els dos espanyols que estan desapareguts, i el Ministeri d’Afers Estrangers està en contacte amb les seves famílies.

El basc és Iván Illarramendi Saizar, de 46 anys, natural de la localitat guipuscoana de Zarautz, on va deixar d’estar empadronat el 1986. Segons la informació d’‘El Confidencial’ viu a Israel amb la seva dona, en un quibuts situat a dos quilòmetres de la Franja de Gaza.

L’altra jove desapareguda és Maya Villalobo Sinvany, de 19 anys i amb nacionalitat espanyola i israeliana. En el moment de l’atac es trobava a la base de Nahal Oz, també a prop de la frontera amb Gaza, fent el servei militar

Unes hores abans, el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, va explicar que hi havia dos espanyols afectats per l’atac des de Gaza a Israel.

«Estem en contacte amb les seves famílies, intentant aclarir i poder ajudar en tot el que sigui possible», ha assenyalat en declaracions a RAC1 el ministre, sense precisar si els dos espanyols afectats estan ferits: «És una informació que estem tractant amb les famílies», ha insistit.

Sobre la repatriació d’espanyols que es troben a Israel, Albares ha indicat que des de diumenge «Iberia ha començat a reprendre els seus vols», després que «en les hores següents» a l’atac es produïssin cancel·lacions, i per això espera que «al llarg del dia d’avui» la situació d’aquests ciutadans que miraven de tornar a Espanya quedi normalitzada.

Notícies relacionades

Albares, que en les últimes hores ha estat en contacte amb els seus homòlegs de la regió, ha reconegut la seva «preocupació» per la situació a la frontera entre Israel i el Líban i la possibilitat que el conflicte s’estengui a aquesta zona.

Per al ministre, la prioritat ara és el «cessament immediat de la violència, que les persones retingudes contra la seva voluntat siguin alliberades i evitar l’extensió regional d’aquest conflicte».