Guerra a Ucraïna

Almenys 48 morts en un atac rus contra un poble de Khàrkiv

Zelenski qualifica l’atac d’«un crim clarament brutal de Rússia, un atac amb míssil contra una botiga de productes alimentaris, un acte totalment deliberat de terrorisme».

Almenys 48 morts en un atac rus contra un poble de Khàrkiv

PAVLO PAKHOMENKO / EFE

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Almenys 48 persones van morir aquest dijous en un atac rus contra una zona residencial d’un poble del districte de Kupiansk, a la província de Khàrkiv, al nord-est d’Ucraïna, segons va denunciar aquest dijous des de Granada, on participa en la cimera europea, el president ucranià,Volodímir Zelenski.

«Un crim clarament brutal de Rússia, un atac amb míssil contra una botiga de productes alimentaris, un acte totalment deliberat de terrorisme», va escriure Zelenski al seu compte de Telegram, on va publicar una imatge del resultat de l’atac.

Inicialment Zelenski va dir que en l’atac havien mort 47 persones i posteriorment va elevar el resultat provisional en un mort més.

El president ucraïnès va recordar que està mantenint converses amb diversos líders europeus per reforçar les defenses antiaèries ucraïneses i poder protegir millor els seus pobles i ciutats d’atacs com el d’avui.

«Hem de parar el terror rus», va afegir Zelenski, que va qualificar de «criminals» «tots els que ajuden Rússia a eludir les sancions» que li impedeixen importar peces de míssils i altres béns que utilitza per produir armament.

Notícies relacionades

«Rússia necessita aquest atacs terroristes i d’altres similars per a una sola cosa: fer de l’agressió genocida la norma arreu del món», va afegir.

Zelenski va donar les gràcies a «tots els líders i totes les nacions del món» que ajuden Ucraïna a protegir la seva població civil.

Temes:

Rússia Ucraïna