Més de 200 ferits

Tragèdia a l’Iraq: un centenar de morts en un incendi en un casament

El foc es va propagar molt ràpidament a la sala de la cerimònia, construïda amb materials de baix cost que es van esfondrar en minuts

1
Es llegeix en minuts

 Almenys 114 persones han mort i més de 200 han resultat ferides per un incendi aquesta matinada a la sala on es festejava un casament a la província de Nínive, al nord de l’Iraq, mentre que el Ministeri de Salut del país va indicar que la situació està «sota control».

«El nombre de morts és de 114 i hi ha més de 200 ferits», va dir a la premsa el governador de Nínive, Najm al-Yubori, sobre les conseqüències de l’incendi, que segons les investigacions preliminars de Defensa Civil hauria sigut provocat per l’ús de focs artificials a l’interior de la sala on se celebrava el casament.

Mobilització

Per la seva banda, el Ministeri de Salut iraquiana va indicar que «la situació està sota control» i que està fent servir «totes les seves capacitats» per atendre els ferits, mentre que el primer ministre del país, Mohammed Shia al-Sudani, va ordenar a tots els departaments que es mobilitzin per atendre els afectats d’aquest «accident», segons un comunicat de la seva oficina.

D’acord amb Defensa Civil, la sala del casament estava coberta de plafons de plàstic Ecobond «altament inflamables» quan utilitzar-los en aquest tipus de construccions constitueix «una violació de les instruccions de seguretat», mentre que la instal·lació no tenia sistemes d’alarmes i extinció d’incendis.

Aspecte en el qual va quedar l’edifici afectat per l’incendi en un casament a la regió de Nínive (Iraq) /

Khalid al-Mousily / Reuters

L’incendi va tenir lloc a la zona d’Al-Hamdaniya, a l’est de la ciutat de Mossul, «es va propagar molt ràpidament» i va provocar «el col·lapse de parts de la sala de la cerimònia», construïda amb «materials de baix cost que es van esfondrar en qüestió de minuts».

Notícies relacionades

Així mateix, la crema dels plafons de plàstic va causar l’emissió de «gasos tòxics», que també van deixar ferits i morts per asfíxia, entre ells dones i nens.

Fins al moment, es desconeix el nombre total d’assistents al casament, tot i que aquestes celebracions a l’Iraq solen ser multitudinàries, amb la presència de centenars de persones.

Temes:

Iraq