Relleu en plena contraofensiva

Zelenski destitueix el seu ministre de Defensa

Zelenski destitueix el seu ministre de Defensa

Simon Wohlfahrt

1
Es llegeix en minuts
France Presse

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha destituït aquest diumenge el ministre de Defensa Oleksí Réznikov i ha demanat «un nou enfocament» en el ministeri, un any i mig després de l’inici de la invasió russa.

«He decidit reemplaçar el ministre de Defensa d’Ucraïna», ha explicat Zelenski en la seva intervenció diària. «Oleksí Réznikov ha passat per més de 550 dies de guerra a gran escala. Crec que el ministeri necessita un nou enfocament i altres formes d’interacció tant amb els militars com amb la societat en general», ha afegit el president ucraïnès.

Ministre en plena guerra

Réznikov, de 56 anys, va assumir el càrrec tres mesos abans de la invasió russa d’Ucraïna el febrer del 2022 i va liderar les negociacions per equipar les seves forces amb armament modern dels aliats.

La seva destitució es produeix enmig de la contraofensiva llançada per Kíiv al juny per alliberar les àrees ocupades de l’est i el sud del seu territori. També arriba en un moment que les autoritats intensifiquen la seva lluita contra la corrupció, a petició de la Unió Europea.

Notícies relacionades

Zelenski va nomenar Rustem Umerov com a nou responsable de la cartera de Defensa. «Ara Rustem Umerov haurà de ser el cap del ministeri» de Defensa, ha indicat el mandatari ucraïnès, que espera que «el Parlament recolzi aquest candidat».

Umerov és un tàrtar, un grup ètnic de la península de Crimea, annexionada per Moscou el 2014, i dirigeix el Fons de Propietat Estatal des de l’any passat.