Conflicte armat

Evacuats amb èxit 19 espanyols que estaven atrapats a Etiòpia

El Ministeri d’Exteriors ha aconseguit evacuar el grup que era a la zona d’Amhara

Evacuats amb èxit 19 espanyols que estaven atrapats a Etiòpia
2
Es llegeix en minuts

Els 19 espanyols que es trobaven atrapats per l’enfrontament armat a Etiòpia han sigut evacuats amb èxit, segons ha informat el Ministeri d’Afers Estrangers.

Després de la reobertura de l’aeroport de Gondar, els 18 turistes espanyols i la guia atrapats en aquesta ciutat van poder sortir cap a la capital, Addis Abeba, on van arribar a les 15.30 d’aquest dijous.

El Ministeri d’Exteriors ha fet gestions amb les autoritats locals i el conseller de Seguretat Nacional per poder evacuar el grup que encara era a la zona d’Amhara.

El conflicte entre les tropes oficials i les milícies de Fano, que va esclatar a la turística ciutat de Lalibela fa una setmana, s’ha expandit per tota la regió Amhara, cosa que ha dificultat la sortida dels turistes espanyols pel tancament dels aeroports i el bloqueig de les carreteres.

El director de l’agència Kananga, Jonás Baños, amb la qual van viatjar a Etiòpia el grup de 18 turistes que va sorprendre un conflicte armat, ha explicat a EFE aquest divendres que la previsió és que arribin dilluns a casa amb algun vol amb escala europea. Segons Baños, els turistes han arribat ja a una zona més segura i controlada pel Govern etíop i descansaran «en un molt bon hotel».

Per la informació que ha rebut de la guia que va amb el grup, els turistes es troben «contents i alleujats», ja que ja senten que són «al camí a casa».

El grup de turistes espanyols ha sigut evacuat a la base militar de Bahir Dar en helicòpter militar aquest divendres al matí.

Fa 24 hores la situació d’enfrontament armat a la zona que els va obligar a protegir-se en un hotel els últims dies fins a nova ordre semblava més tranquil·la, però hores més tard es refredaven les possibilitats d’evacuació, que ara semblen tornar a ser viables si s’ha de jutjar pel comunicat de l’agència.

L’Ambaixada d’Espanya a Etiòpia continua recomanant als viatgers atrapats que es mantinguin de moment a Adis Zemen perquè les carreteres no són segures, segons han assenyalat fonts d’Afers Exteriors.

Els 18 viatgers espanyols que realitzaven una ruta amb camió pel nord d’Etiòpia es van veure sorpresos l’1 d’agost pels enfrontaments armats entre l’Exèrcit etíop i les milícies Fano.

Notícies relacionades

Des de l’inici de les hostilitats, els aeroports han sigut tancats al trànsit aeri i les carreteres bloquejades, per la qual cosa la sortida dels viatgers s’ha vist complicada.

L’ambaixada espanyola i el Ministeri d’Afers Estrangers han coordinat, junt amb altres governs europeus i organismes internacionals, l’operació per treure amb seguretat del país els turistes espanyols i d’altres nacionalitats.

Temes:

Etiòpia