Criminalització del col·lectiu LGTBIQ+

Malàisia cancel·la el festival Good Vibes arran d’un petó entre dos homes durant un concert

Malàisia cancel·la el festival Good Vibes arran d’un petó entre dos homes durant un concert
1
Es llegeix en minuts
EFE

El festival de música Good Vibes, organitzat a prop de Kuala Lumpur, va anunciar aquest dissabte la cancel·lació de l’esdeveniment, al rebre una ordre de les autoritats vinculada a un petó entre dos homes ahir a la nit durant un concert.

«El Ministeri [de Comunicació i Digital] ha remarcat la seva postura infrangible contra qualsevol part que desafiï, ridiculitzi o contravingui les lleis de Malàisia», apunten els organitzadors en un comunicat publicat avui, en què es disculpen i prometen reemborsar el preu de les entrades ja adquirides.

Good Vibes va començar aquest divendres i tenia previst discórrer fins diumenge, amb diversos concerts, com el de la banda britànica The 1975, liderada pel vocalista Matthew Healy.

Durant la seva actuació, Healy va pronunciar un discurs en què criticava el govern de Malàisia i les lleis que criminalitzen les relacions entre persones del mateix sexe.

«Vam cometre un error al dissenyar els punts de la nostra gira [...]. No té sentit que convidin un grup com The 1975 a un país que ens diu amb qui podem tenir sexe», va dir el vocalista, segons els vídeos publicats per assistents al festival.

Després de les paraules del líder de la banda, el baixista, Ross MacDonald, es va acostar i va fer un petó a la boca a Healy.

Una cançó després, el mateix vocalista va informar el públic que els havien comunicat que havien d’abandonar l’escenari.

Notícies relacionades

El 2019, Healy també va fer un petó a un fan masculí mentre actuava a Dubai, país que criminalitza les parelles del mateix sexe i els actes sexuals.

Arran del concert a Malàisia, les autoritats del país estudien imposar un veto sobre la banda anglesa; ara, The 1975 té programat actuar diumenge a la capital d’Indonèsia, un altre país que castiga les relacions LGTBI, i dos concerts la setmana que ve a la també conservadora Singapur.

Temes:

Malàisia