A causa de les fortes pluges

Augmenten a 22 els morts i a 83 els desapareguts en un esllavissament de terra a l’Índia

Augmenten a 22 els morts i a 83 els desapareguts en un esllavissament de terra a l’Índia

EFE/EPA/FAROOQ KHAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats van elevar aquest dissabte a 22 la xifra de morts en l’esllavissament de terra que va assolar un llogarret a l’oest de l’Índia, on els operaris continuen treballant diàriament per trobar la resta de desapareguts, que estimen que podrien ser més de 80 persones.

El succés va tenir lloc en un petit llogarret situat al districte de Raigad, part de l’estat occidental de Maharashtra. Segons les autoritats locals, les fortes pluges van desencadenar una allau de terra en la mitjanit de dimecres passat que va sepultar una quinzena de llars.

De moment, el balanç de víctimes de l’accident se situa en 22 morts i 21 ferits, a més d’uns 83 desapareguts, segons va informar a EFE el cap del districte, Yogesh Mhase. El responsable públic va precisar que el nombre de desapareguts és una estimació feta partint de la població del llogarret, de 229 habitants, i el balanç de víctimes i de supervivents que han trobat, ja que no és possible saber amb certesa qui es trobava a les seves llars en el moment de l’allau.

Aquest dissabte, els operaris de la Força Nacional de Resposta a Desastres (NDRF) i altres agències de gestió de desastres locals van reprendre les tasques de rescat. Aquests treballs s’han vist entorpits per les pluges a la regió, que van dificultar el primer dia l’accés dels vehicles per carretera i van retardar l’arribada d’helicòpters per ajudar amb el trasllat dels ferits.

Notícies relacionades

Les intenses pluges a Maharashtra arriben a penes setmanes després que diversos estats del nord de l’Índia es veiessin assolats també per les precipitacions, que van deixar gairebé 150 morts i milers d’atrapats, a més de deixar sota l’aigua parts de la capital del país.

Especialment durant el període del monsó entre el maig i el setembre, les precipitacions deixen importants danys personals i materials als països del Sud d’Àsia. 

Temes:

Índia