Espionatge global

Pirates informàtics de la Xina pirategen correus del Govern dels Estats Units

Aquests són els acords i desacords entre la Xina i els Estats Units

Pirates informàtics de la Xina pirategen correus del Govern dels Estats Units

EFE / SHAWN THEW (Efe)

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Xina continua intentant robar informació d’intel·ligència als Estats Units. Aquest dimarts a la nit, Microsoft va publicar un informe en què assenyala que pirates informàtics xinesos van aconseguir penetrar en els correus electrònics d’agències del Govern nord-americà i dels seus empleats.

Els ciberatacs es van fer de manera coordinada i han afectat un total de 25 organitzacions que no han sigut identificades. L’informe assenyala que els delinqüents informàtics van tenir accés a alguns comptes durant un mes abans que la filtració fos detectada. Tot i així, un portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca ha assegurat que cap xarxa classificada ha quedat exposada.

En la seva anàlisi, Microsoft assenyala que darrere dels atacs hi ha un actor que denomina Storm-0558 i que, per la seva sofisticació, podria estar vinculat a les agències d’intel·ligència de Pequín. «Creiem que aquest adversari està centrat en l’espionatge, com accedir als sistemes de correu electrònic per recopilar informació d’intel·ligència», ha assenyalat Charlie Bell, vicepresident executiu de la companyia. «Aquest tipus d’adversari motivat per l’espionatge pretén abusar de les credencials i obtenir accés a les dades que resideixen en sistemes sensibles», ha afegit Bell.

Temor a Washington

Els atacants van explotar una vulnerabilitat en els sistemes de seguretat dels serveis de núvol de Microsoft que en primera instància va ser detectada pel mateix Govern dels EUA, segons ha explicat la Casa Blanca. L’Administració Biden està accelerant la migració de les seves dades al núvol, ja que aquesta infraestructura promet ser més segura. No obstant, aquesta vulnerabilitat dels sistemes ha despertat inquietud a Washington, segons ha apuntat una font interna a ‘The New York Times’.

Notícies relacionades

En la seva publicació, Microsoft assegura que «ha completat la mitigació d’aquest atac per a tots els clients» i que ha afegit «importants deteccions automatitzades» per «reforçar les defenses».

La revelació de l’atac arriba en un moment delicat per a les relacions entre els EUA i la Xina en què el president Joe Biden busca rebaixar la tensió amb el seu rival. És per això que el secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, va viatjar a Pequín el 19 de juny per buscar punts de trobada amb el mandatari xinès Xi Jinping. Un mes abans, Washington va denunciar, junt amb les agències d’intel·ligència del Canadà, el Regne Unit, Austràlia i Nova Zelanda, que actors patrocinats per la Xina ja estaven realitzant «activitat maliciosa sigil·losa».