Tragèdia a Itàlia

Almenys sis morts i 80 ferits en un incendi en una residència de gent gran de Milà

Entre els morts hi ha cinc dones i un home, tots entre 69 i 87 anys

Almenys sis morts i 80 ferits en un incendi en una residència de gent gran de Milà
1
Es llegeix en minuts

Almenys sis persones han mort aquest divendres de matinada en l’incendi d’una residència de gent gran a la ciutat italiana de Milà. Unes 80 persones han sigut hospitalitzades, algunes per intoxicació, i més d’un centenar de residents han sigut evacuats de la zona. «La principal hipòtesi és que es tracta d’un accident però encara hem d’aclarir-ho tot», ha informat un portaveu del Cos de Bombers de la ciutat.

Entre els morts hi ha cinc dones i un home, tots ells entre 69 i 87 anys. Quatre morts es deuen a inhalació de fum i les altres dues, a cremades, segons ha informat la cadena italiana Rai News.

Escapar de l’horror

«Es creu que l’incendi va començar en una habitació on van morir carbonitzats dos residents», ha relatat l’alcalde de Milà, Giussepe Sala. També ha explicat que dos dels hospitalitzats es troben en estat crític.

Diversos veïns han relatat com els hostes de la residència es posaven fora de perill de les flames. «Alguns en cadira de rodes, d’altres en caminadors», va explicar la Lucia, que es va despertar amb les sirenes a meitat de la nit.

També ha narrat com alguns avis es protegien la cara amb draps humits quan sortien de l’edifici en flames.

Cent anys d’infraestructura

Notícies relacionades

Els equips de rescat han assegurat que es tracta d’una situació «molt complexa a causa de la presència de fum». Pel que sembla, l’estructura de l’edifici, datada de 1920, ha quedat parcialment inutilitzable, raó per la qual han traslladat els hostes a una altra part de la infraestructura.

Durant la primera onada de la pandèmia de covid, la primavera del 2020, aquest establiment va patir un dur impacte després de la mort de 53 residents, segons apunta el diari ‘Corriere della Sera’. Actualment, la comuna de Milà busca ressituar els evacuats en altres residències.

Temes:

Itàlia Milà