Esclat social

Mor un bomber quan apagava cotxes incendiats en els disturbis a prop de París

Mor un bomber quan apagava cotxes incendiats en els disturbis a prop de París

Mohammed Badra

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un bomber de 24 anys va morir a Saint-Denis, a prop de París, quan apagava l’incendi d’un cotxe la nit de diumenge, en la sisena nit consecutiva de disturbis a França, segons ha anunciat el ministeri de l’Interior.

«Un jove cap dels bombers de París va morir malgrat haver sigut atès molt ràpidament pel seu equip», ha anunciat a Twitter el ministre de l’Interior Gérald Darmanin, afegint que l’incident havia tingut lloc en «un aparcament subterrani» però sense concretar si el foc havia sigut provocat en el marc dels disturbis per l’esclat social després de la mort a trets d’un jove en mans d’un policia en un control de trànsit dimarts passat.

 El president francès, Emmanuel Macron, rebrà aquest dilluns els presidents del Senat i l’Assemblea Nacional, mentre que la primera ministra, Elisabeth Borne, convidarà a la tarda els portaveus dels grups parlamentaris «en una lògica d’intercanvis». El mandatari rebrà dimarts al Palau de l’Elisi els regidors de més de 220 municipis afectats per les protestes.

«Restablir l’ordre»

Notícies relacionades

Macron ha demanat també als seus ministres «restablir l’ordre i garantir la tornada a la calma», mentre que ha indicat que el Govern «ha de continuar estant al costat» de les forces de seguretat que han estat mobilitzats dia i nit.

 L’agent va disparar contra el jove dimarts passat quan aquest va iniciar la marxa en un cotxe a la finestreta on el policia havia tret el cap. La seva mort ha provocat sis jornades consecutives de protestes antiracistes i disturbis,mentre que el policia, qualificat d’«exemplar» i «molt calmat», ha sigut suspès i imputat per homicidi.