Esclat social

La ultradreta recapta més de 800.000 euros en un acapte per al policia que va matar el jove Nahel a França

La ultradreta recapta més de 800.000 euros en un acapte per al policia que va matar el jove Nahel a França

EFE/EPA/Sebastien Nogier

2
Es llegeix en minuts
EFE

Un acapte en línia per a la defensa del policia que dimarts passat va matar d’un tret el jove Nahel a Nanterre quan intentava saltar-se un control amb cotxe, llançada per una coneguda personalitat de l’extrema dreta, ha recaptat més de 800.000 euros.

La iniciativa a la plataforma Gofundme, que porta per títol ‘Suport per a la família del policia de Nanterre’, havia aconseguit a primera hora del matí de dilluns una mica més de 851.000 euros, molt per sobre de l’objectiu inicial de 50.000 euros.

El seu promotor és Jean Messiha, un home d’origen àrab (la seva família formava part de la minoria cristiana copta d’Egipte) que va ser membre de l’Agrupació Nacional (RN), el partit de Jean-Marie Le Pen, que va abandonar el 2020 per associar-se amb un altre líder més radical de l’extrema dreta, l’excandidat a l’Elisi Eric Zemmour.

En el missatge de la petició de diners per a l’agent autor del tret que va ferir mortalment el jove Nahel de 17 anys que conduïa sense carnet un Mercedes esportiu de lloguer, s’insisteix que es tracta d’acudir en «suport per a la família del policia de Nanterre Florian M., que va fer la seva feina i ara en paga un fort preu».

Pres i imputat

L’agent està empresonat i imputat per homicidi voluntari després que circulessin diversos vídeos gravats per testimonis de l’escena que van mostrar que l’intent de fugida de Nahel, en contra del que va pretendre en la seva primera declaració, no va posar en perill la integritat física de Florian M. i de l’altre motorista de la policia que intervenia amb ell en la persecució del menor.

Per boca del seu advocat, l’agent de 38 anys ha demanat perdó per les conseqüències del tret, però ha insistit que el recurs de l’arma va ser en legítima defensa.

La mort d’aquest jove va ser l’espoleta que ha desencadenat un esclat social a França, amb sis nits consecutives de disturbis que s’han traduït en destrucció de centenars d’edificis, sobretot centres públics, saquejos de comerços i diversos milers de vehicles incendiats.

Notícies relacionades

Més de 3.000 persones han sigut arrestades en aquests disturbis i ja han començat els primers judicis pel procediment de compareixença immediata, contra alguns d’ells, amb desenes de condemnes a presó ferma.

L’acapte en favor del policia ha donat lloc a reaccions de denúncia com la del líder del Partit Socialista, Olivier Faure, que ha criticat a la plataforma Gofundme per acollir una iniciativa que suposa «una fractura oberta de bat a bat».

Temes:

França París