President de Bielorússia

Lukaixenko: «Si es col·lapsa Rússia, morirem tots»

Arancha González Laya: «Cal estar preparats per a una resposta imprevisible de Putin, inclosa l’arma nuclear»

Putin va posar en perill Wagner i Prigojin va optar per humiliar-lo amb la seva insurrecció a Rússia

Lukaixenko: «Si es col·lapsa Rússia, morirem tots»

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, ha assegurat aquest dimarts que l’«amenaça d’un nou conflicte mundial mai ha estat tan a prop» com avui i ha advertit que, «si Rússia es col·lapsa», moriran tots.

En una cerimònia de lliurament de graus de general a alts caps militars, el líder bielorús ha afirmat que, «si Rússia s’ensorra, quedarem sota la runa i morirem tots».

Lukaixenko ha assegurat que s’està tractant d’«agitar» la regió i «desorientar» la seva gent per imposar noves regles i nou ordre mundial.

«En aquest ordre ja no estaran els nostres països i els nostres pobles», ha afegit.

El motí fallit

Segons Lukaixenko, Occident aprofitaria immediatament la situació si es produeix el caos a Rússia, en al·lusió al motí fallit del Grup Wagner.

Alhora, el líder bielorús, que va mediar un acord entre el cap de Wagner, Ievgueni Prigojin, i el Kremlin que va posar fi a la rebel·lió armada dels mercenaris russos el cap de setmana passat, ha evitat comentar els seus detalls.

Notícies relacionades

El president rus, Vladímir Putin, va confirmar aquest dilluns que els mercenaris de Wagner que van participar en la rebel·lió es podien afegir a l’Exèrcit regular rus o a altres agències de seguretat, tornar a casa seva o exiliar-se a Bielorússia.

D’acord amb mitjans bielorussos, aquest dimarts l’avió de Prigojin ha aterrat en un aeròdrom als voltants de Minsk. EF