Medi ambient

El fum dels incendis del Canadà podria tornar al cel de Nova York

El fum dels incendis del Canadà podria tornar al cel de Nova York
1
Es llegeix en minuts
EFE

La governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha advertit que el fum dels centenars d’incendis declarats en el veí Canadà podria estendre’s demà, dimecres, per l’estat i arribar, de nou fins a la Gran Poma, que a principis de mes va resultar coberta per una espessa boira per aquesta causa.

«Mentre seguim de prop les previsions, els novaiorquesos han d’estar preparats per a la possible tornada del fum dels incendis forestals canadencs», ha dit Hochul, el qual ha precisat que el fum podria entrar pel nord-est de l’estat dimecres al matí i estendre’s cap al sud-est al llarg del dia.

Per aquesta raó, la governadora ha demanat els ciutadans de l’estat que es mantinguin alerta, especialment aquelles persones vulnerables a la contaminació de l’aire.

Incendis actius

Diumenge passat, la ciutat canadenca de Mont-real, la ciutat més gran de la regió del Quebec, on hi ha un centenar d’incendis actius, va registrar els nivells més alts de contaminació del planeta, cosa que va forçar la cancel·lació de nombroses activitats a l’aire lliure.

A principis de mes, les autoritats de diversos estats del nord-est dels Estats Units van activar les alertes pels nivells de contaminació de l’aire, com a conseqüència de la presència de fum dels incendis canadencs.

Notícies relacionades

Un científic de la NASA va assegurar llavors que la contaminació per fum de la superfície des de Nova York fins a la regió de Washington capital, era la més significativa des del juliol del 2002, quan es va produir una situació similar.

Llavors, la ciutat de Nova York va arribar a situar-se durant diversos dies com una de les tres ciutats amb més índex de contaminació del planeta.