Rebel·lió a Rússia

Albares afirma que la revolta del Grup Wagner evidencia «divisions profundes» a Rússia

Albares afirma que la revolta del Grup Wagner evidencia «divisions profundes» a Rússia
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació d’Espanya, José Manuel Albares, ha assegurat aquest dilluns que la revolta dels mercenaris del Grup Wagner a Rússia evidencia una situació interna «complexa i convulsa» i que hi ha «divisions profundes» al si del país.

«El que demostren els esdeveniments del cap de setmana és que hi ha divisions profundes dins de Rússia. Encara queda temps i cal ser cauts per veure el recorregut d’aquesta situació», ha afirmat en declaracions des de Luxemburg, on es reuneixen els ministres d’Exteriors dels Vint-i-set.

Sense voler donar per conclosa la crisi interna viscuda a Rússia, Albares ha valorat la coordinació europea a l’hora de seguir i vigilar la crisi d’aquests dies i ha insistit que Espanya seguirà la situació de prop, com la resta de socis de la UE i de l’OTAN.

Estat d’alerta

Notícies relacionades

La cita d’aquest dilluns a Luxemburg és la primera vegada en què els Vint-i-set podran debatre en persona la situació interna a Rússia, que es troba en estat d’alerta després de la rebel·lió protagonitzada aquest cap de setmana pel grup de paramilitars liderats per Ievgueni Prigojin, que va prendre la ciutat russa de Rostov, seu del comandament militar rus per al sud, i va avançar centenars de quilòmetres cap a la capital russa.

L’operació va ser ordenada per Prigojin després de denunciar la mort de molts dels seus mercenaris en un atac de l’Exèrcit rus, una acusació que el Ministeri de Defensa, enfrontat des de fa mesos al líder dels mercenaris, ha desmentit categòricament.