Ofensiva

Rússia fa un pas més en la guerra: la seva nova tàctica amb ‘tancs suïcida’

1
Es llegeix en minuts
Mario Saavedra
Nacho García
Nacho García

Periodista

Especialista en Periodisme de dades

Ubicada/t a Girona

ver +

Ni guerra llampec ni res semblant a un ràpid enfonsament de les forces russes similar al que va passar el setembre passat a la regió de Khàrkiv. La contraofensiva ucraïnesa ha superat la seva primera setmana amb modestos avanços dels seus militars a diversos punts del front, però també alguns revessos, com la destrucció d’una desena de blindats i tancs occidentals subministrats a Ucraïna les últimes setmanes. «És molt difícil avançar», reconeixia aquesta setmana la viceministra de Defensa ucraïnesa, Hanna Maliar. A diferència del que va passar en la segona meitat de l’any passat, quan Kíiv va aconseguir recuperar vastes extensions de territori amb sorprenent rapidesa, ara li espera un tràngol molt més complicat, després que els militars del Kremlin aprofitessin els últims sis mesos per aixecar més de 1.000 quilòmetres de línies defensives i fortificacions en els territoris ocupats.

L’exèrcit rus sembla haver fet un pas més en la seva ofensiva sobre Ucraïna. Des de Moscou, en les últimes jornades s’ha vist una nova manera de procedir.

Notícies relacionades

Per atacar els soldats atrinxerats, el Kremlin llança uns vehicles coneguts com a ‘tancs suïcides’, que generen enormes boles de foc sobre el camp de batalla. Els soldats russos, de manera remota, els envien cap a les trinxeres ucraïneses, on esperen els diferents batallons militars. Una vegada dins del radi d’acció, els fan detonar, amb la corresponent explosió.

En les últimes hores s’han revelat imatges d’un tanc T-54 controlat a distància. Carregat d’explosius, avança amb pas lent cap a una trinxera de les tropes ucraïneses. Mentre intenten repel·lir-lo, el tanc colpeja una mina i perd una mica de velocitat. Finalment, al tanc és abatut per un coet ucraïnès, que provoca una forta explosió i una ona expansiva.

Temes:

Rússia Ucraïna