Regne Unit
Boris Johnson utilitza la seva primera columna periodística per parlar d’una píndola per aprimar-se

L’ex primer ministre britànic Boris Johnson ha utilitzat la seva primera columna al diari ‘Daily Mail’ per detallar com una píndola per baixar de pes el va fer emmalaltir, motiu pel qual va optar per fer exercici per aprimar-se.
Johnson va acordar amb el diari publicar una columna a la setmana després de dimitir com a diputat fa vuit dies arran de les crítiques del comitè de privilegis de la Cambra dels Comuns, que va concloure que el polític va enganyar el Parlament sobre el ‘Partygate’, les festes a la residència oficial de Downing Street durant la pandèmia.
En aquest article periodístic, d’unes 1.200 paraules, l’ex primer ministre conservador analitza la seva fallida experiència amb els supressors de la gana, tot i que arriba a la conclusió que es podrien utilitzar per abordar la crisi d’obesitat al Regne Unit, informa Efe.
Com ja és costum, l’antic líder dels ‘tories’ recorre a cites de l’emperador romà Juli Cèsar i del dramaturg anglès William Shakespeare per donar color al seu text. En la seva columna, Johnson afirma que va notar que un col·lega del Govern havia perdut pes i es preguntava com ho havia aconseguit.
«Vaig pensar immediatament en Juli César i la seva preferència per col·legues ben alimentats. ‘Deixeu-me tenir homes grassos al meu voltant’, va dir el dictador romà poc abans del seu assassinat», escriu Johnson en un dels seus paràgrafs.
Píndola «meravellosa»
Afegeix que es va assabentar que el seu company al Govern havia estat utilitzant una píndola «meravellosa» que ell mateix va provar, però que finalment la va deixar perquè va emmalaltir, de manera que ara recorre «a l’exercici i a la força de voluntat», però conclou que es podria utilitzar per ajudar altres persones a perdre pes si els va bé.
Després de fer-se oficial divendres que Johnson seria columnista del ‘Daily Mail’, el comitè assessor parlamentari sobre nomenaments de negocis (Acoba), un organisme regulador, va indicar que Johnson va cometre una «infracció» de les regles parlamentàries a l’haver informat 30 minuts abans que s’anunciés el seu fitxatge pel diari.
Polèmica pel seu retorn al periodisme
El codi ministerial estipula que els diputats s’han d’assegurar que no s’anuncien nous nomenaments abans que el comitè hagi pogut proporcionar el seu assessorament, una mesura obligatòria fins i tot si un diputat ha dimitit recentment, segons una portaveu d’aquest comitè.
Dijous, al publicar el seu informe, el comitè de privilegis de la Cambra dels Comuns va recomanar que Johnson fos suspès per un període de 90 dies pel ‘Partygate’, tot i que la pena no s’aplicarà perquè el polític va dimitir com a diputat.
Johnson va qualificar l’informe d’«escombraries» i va considerar que dijous va ser un «dia terrible» per a la democràcia.
- Un incendi al Baix Ebre crema 570 hectàrees, el 90% als Ports
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent
- FUTBOL El Reial Madrid demana ajornar el seu partit de lliga contra l’Osasuna al 29 d’octubre
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- En ple estiu Barcelona tanca la font ornamental de Glòries convertida de facto en piscina infantil
- A Barcelona Els Mossos abaten un home que va matar el seu germà d'un tret i es va atrinxerar a Calldetenes
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Homenatge a represaliats pel franquisme
- L’empresa mèdica que portarà IA catalana a un concurs de l’ONU
- La meitat dels espanyols augmentarien la despesa en defensa