Arribar a Europa

Els migrants del barco que va naufragar a Grècia van pagar fins a 6.000 euros per arribar a Europa

Els migrants del barco que va naufragar a Grècia van pagar fins a 6.000 euros per arribar a Europa

YANNIS KOLESIDIS

1
Es llegeix en minuts

Entre 4.000 i 6.000 euros va ser el preu que van pagar els migrants i refugiats que viatjaven al pesquer enfonsat dimecres passat davant les costes de Grècia que de moment s’ha saldat amb 78 morts, 104 rescatats i centenars de desapareguts.

Gràcies als testimonis dels supervivents de la tragèdia, es continuen coneixent més detalls de l’ocorregut i de l’embarcació. Relaten que al barco viatjaven entre 500 i 700 persones, entre aquestes, alguns dels presumptes traficants.

Dijous, les autoritats gregues, van arrestarnou homes d’origen egipci com a presumptes responsables. En un primer moment es parlava de la detenció del capità, però segons les últimes informacions aquest figura en la llista de les víctimes mortals. En aquesta llista es considera que hi pot haver uns 100 nens, segons informa la televisió pública ERT.

D’Egipte a Líbia amb destí el sud d’Europa

A mesura que passen els dies es van coneixent més detalls del viatge que emprenien els passatgers. Asseguren que el barco va salpar d’Egipte i va parar a Líbia, on més migrants van pujar a l’embarcació amb destí el sud d’Europa, en especial Itàlia.

Notícies relacionades

Les operacions de recerca continuen per part de la Guàrdia Costanera a unes 50 milles nàutiques de la península del Peloponès, malgrat que cada vegada hi ha menys esperances de trobar persones amb vida.

Les investigacions indiquen que el barco va bolcar per un sobtat canvi de pes, segons informa el portaveu dels guardacostes, Nikos Alexiou, els passatgers es van moure cap a un costat de l’embarcació, per raons desconegudes, i això va va provocar que el pesquer acabés bolcant.