Guerra a Ucraïna

Medvédev considera que alts càrrecs del Regne Unit poden ser objectius militars

Última hora de la guerra d’Ucraïna, en directe

Moscou pateix un atac massiu amb drons

Medvédev considera que alts càrrecs del Regne Unit poden ser objectius militars
1
Es llegeix en minuts

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha advertit avui que els alts càrrecs britànics poden ser considerats un «objectiu militar legítim», ja que el Regne Unit lliura una «guerra no declarada» contra Rússia.

«Avui la Gran Bretanya actua com aliada d’Ucraïna, li presta ajuda militar amb armament i especialistes; de fet, lliura una guerra no declarada contra Rússia», ha escrit Medvédev a Twitter. Per tant, ha afegit, «qualsevol dels seus alts càrrecs, tant militars com civils, que ajuda en aquesta guerra, pot ser considerat un objectiu militar legítim».

«Els estúpids funcionaris de la Gran Bretanya, el nostre etern enemic, han de recordar que, segons el dret internacional [...] incloses les convencions de la Haia i Ginebra amb els seus protocols addicionals, la seva postura es pot considerar com que estan en estat de guerra», ha remarcat.

Londres recolza Kíiv

Notícies relacionades

Medvédev, president de Rússia entre el 2008 i el 2012, ha replicat així al ministre d’Exteriors britànic, James Cleverly, que va afirmar que Ucraïna té dret a atacar més enllà de la seva fronteres després de l’atac amb drons que va patir aquest dimarts la capital russa.

El ministre britànic va assegurar que no coneix detalls sobre la «naturalesa» d’aquest succés, que no va deixar víctimes, i va precisar que la seva posició sobre el dret d’Ucraïna a perpetrar atacs fora del seu territori és una reflexió sobre «punts generals, més que sobre aquest incident específic».