Danys menors

Vídeo | Atac amb drons a Moscou després d’una altra nit de bombardejos a Kíiv

  • Seguiu les últimes notícies de la guerra

  • Rússia llança l’onada d’atacs amb drons més massiva contra Kíiv

KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

2
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +
EFE

La capital russa ha sigut atacada aquest dimarts de matinada per avions no tripulats que han produït danys «menors» als edificis sense causar víctimes, ha dit l’alcalde de Moscou, Serguei Sobianin. «De matinada, un atac amb drons ha causat danys menors a diversos edificis. Tots els serveis d’emergència de la ciutat són allà [...] Ningú ha resultat ferit de gravetat fins ara», ha escrit a Telegram. Ucraïna responia així a un altre atac rus de característiques similars contra la capital, Kíiv.

Moscou i la seva regió, situada a més de 1.000 quilòmetres d’Ucraïna, fins ara han sigut objecte d’atacs amb avions no tripulats molt rarament des del començament del conflicte, fins i tot quan aquest tipus d’atac s’ha multiplicat en altres parts de Rússia.

Les autoritats han evacuat els residents de dos edificis de Moscou danyats pels drons. «Podran tornar a casa seva quan els serveis especials hagin acabat el treball», ha declarat l’alcalde de la capital russa.

Les imatges publicades en les xarxes socials mostraven rastres de fum al cel. En d’altres, es pot veure una finestra d’un edifici trencat.

Aquest atac segueix el de Kíev a Ucraïna per drons russos durant la nit, que va deixar almenys un mort, segons l’alcalde de la ciutat, Vitali Klitxkó.

Dilluns, els atacs russos havien causat pànic a la capital ucraïnesa, atacada en múltiples ocasions des de principis de maig. A principis de maig, dos drons van ser abatuts sobre el Kremlin, la seu del poder rus, en un atac atribuït a Ucraïna.

«Atac terrorista»

Les autoritats de Rússia han assegurat haver interceptat vuit drons a la capital, Moscou. El Ministeri de Defensa rus ha recalcat que «el règim de Kíiv ha llançat un atac terrorista amb aparells no tripulats contra instal·lacions a la ciutat de Moscou», abans d’afegir que «vuit drons han estat implicats en l’atac». «Tots han sigut interceptats», ha remarcat.

 Així, ha especificat en un comunicat publicat mitjançant el seu compte a Telegram que tres dels aparells han sigut interceptats a través de mitjans electrònics, i després s’han desviat dels seus objectius, i els altres cinc han sigut abatuts per sistemes antiaeris.

Notícies relacionades

Posteriorment, el governador de Moscou, Andrei Vorobiov, ha mirat de calmar la població indicant que els sons d’explosions que han tingut lloc durant la nit es deuen a les tasques de la defensa aèria.

 «Aquest matí, els residents d’algunes àrees de la regió de Moscou poden escoltar els sons de les explosions: és la nostra defensa aèria. A l’acostar-se a Moscou, diversos drons han sigut abatuts. Demano a la gent que mantingui la calma», ha explicat a través del seu perfil de Telegram.