A Itàlia

Gairebé 600 immigrants rescatats en un dels salvaments més grans de l’any al Mediterrani

A la barcassa que amenaçava d’enfonsar-se també hi anaven menors d’edat

  • Rescaten una pastera amb 47 persones a 17 milles de Lanzarote

  • Les estafes de les màfies de pasteres a les famílies de migrants fins i tot després de morir al mar

Médicos Sin Fronteras│Twitter

Gairebé 600 immigrants rescatats en un dels salvaments més grans de l’any al Mediterrani
Gairebé 600 immigrants rescatats en un dels salvaments més grans de l’any al Mediterrani

/

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El barco de rescat ‘Geo Barents’ de l’oenagéMetges sense Fronteres (MSF) ha anunciat aquest dissabte que ha tingut lloc un dels salvaments amb més immigrants rescatats de l’any en aigües del Mediterrani. En una única operació, s’han rescatat 599 passatgers d’una gran barcassa en perill.

L’operatiu, que s’ha allargat durant tres hores, ha començat després que MSF rebés un avís del Centre de Coordinació de Salvament Marítim d’Itàlia per demanar assistència en el rescat. Els passatgers de la barcassa es trobaven en perill de naufragi.

La tripulació del ‘Geo Barents’ ha acabat rescatant els supervivents, entre els quals hi havia dones i nens. El barco de rescat ha rebut autorització de port segur a Bari (Itàlia), a 40 hores de navegació de la zona de rescat, segons ha informat MSF en el seu compte de Twitter. 

Nedant a Ceuta

També aquest dissabte, 33 persones han entrat nedant a Ceuta des del Marroc. Els immigrants hi han accedit llançant-se al mar i bracejant en diferents grups al llarg de la matinada i fins al migdia.

Notícies relacionades

Els que han arribat a la costa de Ceuta tenen una edat compresa entre els 23 i els 28 anys. Hi han accedit a través de l’espigó fronterer que separa el Marroc i Espanya a la platja d’El Tarajal, fins arribar a diferents punts de la costa de la ciutat autònoma.

La Guàrdia Civil els ha interceptat a la vora. Es tracta de l’entrada d’immigrants més gran per la frontera d’El Tarajal en un únic dia des del 2021, quan 12.000 persones van desbordar el límit entre els dos països.