Temor a l’aplicació xinesa

Àustria també prohibirà TikTok entre els funcionaris

  • ¿Per què TikTok inquieta els EUA i la UE?

  • Aquests països estan vetant TikTok

Àustria també prohibirà TikTok entre els funcionaris
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Àustria s’unirà a la llarga llista de països que prohibeixen l’ús de TikTok entre els empleats públics. Aquesta decisió suposa un nou cop per a la popular aplicació de vídeos propietat de la companyia xinesa ByteDance, que ja està parcialment vetada als Estats Units, a França, a Austràlia i al Regne Unit.

«Es prohibirà als telèfons mòbils de la feina. Als telèfons privats fora de la xarxa estatal, per descomptat que serà possible», ha explicat el ministre austríac de l’Interior, Gerhard Karner, aquest dimecres.

El motiu esgrimit per Àustria per aplicar aquest veto entre els funcionaris és el mateix al qual han acudit els seus aliats: la seguretat. Així, Viena ha assegurat estar seguint les recomanacions d’un grup de treball interministerial per protegir millor les telecomunicacions.

Temor a l’espionatge xinès

Cada vegada són més els països que opten per la via de la restricció, ja que temen que el vincle que uneix TikTok amb la Xina pugui exposar la privacitat de les dades dels usuaris de l’‘app’. Governs i organismes reguladors d’arreu del món han assenyalat que Pequín podria utilitzar el seu presumpte accés a la plataforma per operar com a cavall de Troia i espiar els seus rivals.

Notícies relacionades

A mitjans de febrer, la Comissió Europea i el Consell Europeu –els dos principals organismes de la Unió Europea (UE)– van optar per aquesta mateixa via. Uns 125 milions de ciutadans del club comunitari accedeixen cada mes a TikTok, una xifra que als EUA es dispara fins als 150 milions.

A mitjans de març, el director executiu de la plataforma, Shou Zi Chew, va comparèixer davant del congrés nord-americà per mirar de frenar l’onada de restriccions que amenacen de colpejar el seu meteòric negoci. Tot i així, les seves paraules no han aconseguit calmar els ànims.