Tensió bèl·lica

Stoltenberg reafirma que Ucraïna acabarà unint-se a l’OTAN

El secretari general de l’OTAN adverteix que el prioritari és que el país guanyi la guerra contra Rússia

Stoltenberg reafirma que Ucraïna acabarà unint-se a l’OTAN

REUTERS / HEIRO BECKER

1
Es llegeix en minuts

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha declarat aquest divendres que tots els aliats de l’OTAN estan d’acord que Ucraïna acabarà convertint-se en membre de l’Aliança, però que ara el més important és garantir que el país s’imposi a Rússia.

Notícies relacionades

En declaracions prèvies a una reunió del grup de contacte de defensa d’Ucraïna a la base aèria de Ramstein (Alemanya), Stoltenberg ha declarat també als periodistes que, una vegada finalitzada la guerra a Ucraïna, Kíiv ha de comptar amb «la dissuasió necessària per evitar nous atacs».

El secretari general de l’OTAN va viatjar dijous a Ucraïna en la seva primera visita al país des que va començar la invasió russa fa 14 mesos. El viatge sorpresa de Jens Stoltenberg, convenientment ocultat per motius de seguretat, va servir per ratificar el suport inequívoc de l’Aliança Atlàntica al seu aliat eslau i esperonar les seves esperances d’integrar-se un dia en el si de l’organització militar, un procés que segueix sense un calendari concret malgrat les bones paraules dels líders de l’OTAN i l’entrega massiva d’armament aliat a l’Exèrcit ucraïnès. «A Ucraïna li correspon estar a l’OTAN. I amb el temps, el nostre suport ajudarà a fer-ho possible», va dir Stoltenberg durant una roda de premsa amb el president Volodímir Zelenski a Kíiv.