Guerra a l’est d’Europa

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, visita Kíiv per sorpresa

Ha viatjat a la capital d’Ucraïna per primera vegada des de l’inici de la invasió per part de Rússia

La premsa ucraïnesa ha difós unes imatges que mostren el cap de l’Aliança Atlàntica en un memorial en honor dels militars morts en combat

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, visita Kíiv per sorpresa

DIMITAR DILKOFF / AFP

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha viatjat a Kíiv sense previ anunci, segons han informat aquest dijous mitjans de comunicació ucraïnesos. Es tracta de la primera visita de Stoltenberg des de l’inici de la invasió per part de Rússia, en una mostra de suport a Ucraïna mentre es prepara per llançar una contraofensiva.

En imatges difoses per la premsa ucraïnesa es pot veure el cap de l’Aliança Atlàntica –a la qual Ucraïna aspira integrar-se– a la plaça de Sant Miquel de Kíiv, davant un memorial en honor dels militars ucraïnesos morts en combat. Allà, Stoltenberg ha presentat els seus respectes als soldats ucraïnesos que han mort lluitant en la guerra i ha revisat l’equip militar rus malmès que s’exhibeix en una plaça central a Kíiv, segons un fotògraf de Reuters, que ha afegit que el cap de l’OTAN ha marxat en un cotxe després de l’esdeveniment.

Ucraïna i l’OTAN

Notícies relacionades

La guerra iniciada el 24 de febrer de 2022 ha matat milers de soldats, ha destruït ciutats i ha devastat l’economia ucraïnesa. L’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord ha recolzat Ucraïna, i els estats membre envien armament.

Ucraïna veu el seu futur en l’aliança de l’OTAN i el setembre passat va anunciar una oferta d’adhesió per la via ràpida després que el Kremlin digués que havia annexat quatre regions ucraïneses que les seves tropes havien ocupat parcialment. En aquest sentit, Moscou considera l’OTAN com una aliança militar hostil entossudida a envair el que considera la seva esfera d’influència.