Mor un italià i cinc turistes més resulten ferits en un atac terrorista a Tel Aviv

El conductor amb un vehicle va atropellar diverses persones en una avinguda cèntrica, fins que el seu cotxe va bolcar i l’atacant «va ser neutralitzat»|

Hamàs qualifica l'atemptat d’«operació duta a terme per una persona del nostre heroic poble»

3
Es llegeix en minuts
France Presse

Almenys una persona ha mort i cinc més van resultar ferides divendres a la nit en un presumpte atac terrorista després que un sospitós atropellés la multitud amb un automòbil al passeig marítim de la ciutat de Tel Aviv.

En concret, cinc persones en van resultar ferides: tres de caràcter moderat –entre elles una jove de 17 anys–, mentre que dues –un home de 54 anys i una dona de 70– tenen ferides lleus, segons ha informat el servei nacional d’emergència al seu perfil de Twitter. La policia ha confirmat que els altres dos ferits tenen 74 i 49 anys i que hi ha una persona de 18 anys que està sent tractada perquè es troba en estat en xoc.

Així mateix, l'equip mèdic que s’ha desplaçat a la zona ha detallat que la víctima mortal té 36 anys i que es tracta d’un turista estranger de nacionalitat italiana.

La policia ha informat que l’atacant ha estat «neutralitzat» després que envestís la multitud amb el seu automòbil. Els serveis d’emergència han confirmat la seva mort.

Han detallat que l’atacant va circular a gran velocitat pel carril bici dels jardins Charles Clore i que va bolcar després d’atropellar diverses persones. Un agent de la policia es trobava en una gasolinera propera i en escoltar la commoció es va dirigir cap al cotxe de l’atacant, que, segons l’agent, va intentar agafar una arma que portava dins del seu vehicle, moment en què el policia li va disparar.

Les autoritats han identificat l’atacant com un home de 45 anys resident de Kafr Qassim, una ciutat israeliana de majoria àrab, i, segons ‘The Times of Israel’, el seu nom és Youssef Abu Jaber.

També segons aquest diari, els serveis d’intel·ligència del país es podrien haver desplaçat ja cap a Kafr Qassem, on haurien registrat la casa de l’atacant i interrogat la seva família.

Després de l’atac terrorista, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha ordenat reforçar les forces de seguretat per fer front al creixent nombre d’atacs terroristes, ha assegurat la seva oficina en un comunicat recollit pel diari ‘Haaretz’.

El ministre d’Afers Exteriors italià, Antonio Tajani, ha confirmat al seu perfil oficial de Twitter que la víctima, identificada com Alessandro Parini, és de nacionalitat italiana i ha afegit que hi ha un altre nacional ferit en l’atac.

La primera ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni, també ha condemnat el «covard atemptat» i ha donat el seu condol a la família del mort a través d'un missatge al seu compte de Twitter.

Per la seva part, l’hospital Ichilov de Tel Aviv ha assenyalat que tres dels ferits són turistes britànics i que un altre és italià, la mateixa nacionalitat que la víctima mortal. De moment, el Regne Unit no ha confirmat la identitat dels seus nacionals.

Hamàs reinvidica la «legitimitat» de l'atac

El Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) ha reivindicat l’atac en un comunicat qualificat-lo d’«operació duta a terme per una persona del nostre heroic poble».

«Es produeix en el context de la natural i legítima resposta a l’agressió de l’ocupació i el seu Govern feixista contra la sagrada mesquita Al-Aqsa i contra els presents i reclosos, per la continuació dels crims d’extremistes sionistes i les seves bandes terroristes», ha detallat en el comunicat, recollit per ‘Felesteen’.

Notícies relacionades

També ha lloat el «sacrifici i valor» dels musulmans a Jerusalem i a la mesquita Al-Aqsa, a més de demanar que continuïn amb les «accions de resistència».

Dues germanes britanicoisraelianes han mort aquest matí en un atac terrorista, a prop de l’assentament de Hamra, al nord de Cisjordània, on diversos atacants han tirotejat el seu cotxe i han ferit també la seva mare, que es troba en estat crític.