Geoestratègia

Rússia reforçarà la capacitat militar a prop de Finlàndia per la seva entrada a l’OTAN

Finlàndia es convertirà aquest dimarts en el 31è país que se suma a l’aliança atlàntica

Rússia reforçarà la capacitat militar a prop de Finlàndia per la seva entrada a l’OTAN

ESSI LEHTO / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
France Presse

El Govern rus va expressar aquest dilluns la seva voluntat de reforçar la seva capacitat militar a prop de Finlàndia, que es convertirà dimarts en un nou país membre de l’OTAN, una decisió considerada com una amenaça per Moscou. «Reforçarem les nostres capacitats militars a l’oest i el nord-oest», és a dir, a prop de la frontera amb Finlàndia i altres països d’Europa de l’Est, va indicar el ministre adjunt de Relacions Exteriors rus, Aleksandr Gruixkó.

«En cas de desplegament de soldats i mitjans per parts d’altres membres de l’OTAN en territori finlandès, prendrem altres mesures per garantir la seguretat militar de Rússia», va afegir Gruixkó, segons les seves declaracions citades per l’agència russa Ria Novosti.

Notícies relacionades

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, va anunciar dilluns que Finlàndia es convertirà aquest dimarts en el 31è país que se suma a l’aliança atlàntica. Després de l’inici de l’ofensiva russa a Ucraïna el febrer del 2022, Finlàndia i Suècia van canviar la seva històrica posició neutral en matèria de defensa i van demanar la seva adhesió a l’OTAN el maig de l’any passat.

Moscou va assegurar al març que no representa cap «amenaça» per a aquests dos països escandinaus i que no hi tenia «cap conflicte». No obstant, el president rus, Vladímir Putin, considera que l’ampliació de l’OTAN en països fronterers amb Rússia representa una amenaça per a Moscou i aquest va ser un dels motius utilitzats per justificar la intervenció militar russa a Ucraïna.