Imatges dramàtiques

Un vídeo de l’incendi de Mèxic mostra com els migrants es van quedar tancats i els guàrdies van fugir

  • Almenys 40 morts en l’incendi d’un centre per a migrants a la frontera de Mèxic

Un vídeo de l’incendi de Mèxic mostra com els migrants es van quedar tancats i els guàrdies van fugir

Twitter

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Imatges esgarrifoses. Un vídeo mostra l’incendi en un centre de detenció de migrants a la frontera de Mèxic que ha deixat 40 morts i entorn d’una trentena de ferits. En aquest vídeo es veu com alguns d’ells van calar foc a uns matalassos per protestar i els guàrdies van sortir del recinte sense alliberar els retinguts. En la gravació, de només 30 segons, s’aprecien els migrants dins de les cel·les. Al final en una es comença a veure el foc.

Notícies relacionades

En el vídeo, dues persones en uniforme entren corrent en l’enquadrament de la càmera i almenys un immigrant apareix al costat de la porta metàl·lica rere les reixes. Cap dels agents s’acosta a les cel·les per obrir-les, sinó que fugen mentre tot s’omple de fum.

El president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, va responsabilitzar una protesta de migrants per l’incendi. «Això va tenir a veure amb una protesta que ells van iniciar, a partir, suposem, que es van assabentar que serien deportats, mobilitzats, i com a protesta a la porta de l’alberg van posar matalassos i els van calar foc», va declarar.

Temes:

Incendis Mèxic