La xacra de les armes de foc als EUA

Un vídeo mostra com la policia va abatre l’atacant del tiroteig a Nashville

Els agents van abatre Audrey Hale després d’assassinar a trets tres nens i tres adults d’una escola a Tennessee

1
Es llegeix en minuts
EFE

La policia de Nashville (Tennessee, Estats Units) va publicar aquest dimarts un vídeo del moment en què els agents van abatre a trets la persona que va atacar una escola de la ciutat, on tres nens i tres adults van ser assassinats a trets.

El vídeo, captat mitjançant la càmera corporal d’un dels agents, mostra l’actuació policial durant sis minuts des de l’arribada dels efectius al lloc dels fets fins que finalment van abatre la persona atacant, identificada per les autoritats com a Audrey Hale. Hale portava dos rifles d’assalts i una pistola, segons la policia.

Després de pujar les escales fins al segon pis de l’escola, al voltant del minut 3.22 de la gravació, els agents Rex Engelbert, que porta quatre anys al cos, i Michael Collazo, amb una experiència de nou anys, disparen a la persona assaltant, que va morir en aquest enfrontament.

30 tirotejos des del gener

La policia va identificar Hale, de 28 anys, com una dona transgènere i es va referir en tot moment a aquesta persona amb el pronom «ella», quan, segons va poder constatar EFE, la persona assaltant fa al·lusió a si mateixa a les seves xarxes socials com a «ell».

Notícies relacionades

L’escola The Covenant, on va tenir lloc l’atac, és un centre privat que atén alumnes des del preescolar fins al sisè grau, és a dir, fins a uns 11 anys.

Des de començament d’any, s’han reportat almenys 30 tirotejos amb armes de foc en escoles als EUA, que han deixat 8 morts i 23 ferits, d’acord amb dades de l’organització Everytown for Gun Safety.