Xacra dels Estats Units

Què se sap de la persona transgènere que va matar tres nens i tres adults en una escola de Nashville

Audrey Hale, que es defineix com a home trans, tenia ressentiment per haver anat a l’escola conservadora on ha atemptat

Què se sap de la persona transgènere que va matar tres nens i tres adults en una escola de Nashville
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia parla d’ella com la dona de 28 anys que va matar a trets tres nens i tres adults en una escola privada cristiana a Nashville (Tennessee). Però el cert és que Audrey Elizabeth Hale, exalumna del centre en el qual ha atemptat, se sent home i així ho expressa a les seves xarxes socials.

El diari local ‘The Tennessean’ ha afirmat que Hale va néixer biològicament dona i s’identificava com a home trans. Una portaveu policial també va confirmar que a la seva pàgina de LinkedIn, on llistava que es dedicava a la il·lustració i al disseny gràfic, Hale feia servir pronoms masculins. De vegades utilitzava el nom Aiden, que estava inscrit en una de les armes utilitzades en el tiroteig. ‘The Daily Beast’, citant una font anònima pròxima a la família de Hale, assegura que va informar «relativament fa poc que era transgènere», informa Idoya Noain.

L’autora dels trets va redactar un manifest el contingut del qual encara no ha transcendit. En unes declaracions a la cadena NBC aquest dilluns, John Drake, el cap de la policia de Tennessee, va assegurar que tenia «ressentiment per haver anat a l’escola», fundada i finançada per l’Església Presbiteriana Covenant. Aquesta, segons ha explicat ‘The New York Times’, és afiliada a l’Església Presbiteriana a Amèrica, una denominació teològica conservadora que es va escindir en els anys 70 de la principal església presbiteriana per discrepàncies en qüestions com l’ordenació de dones, a la qual s’oposa la branca escindida. En un informe del 2020 sobre gènere i sexualitat, l’Església Presbiteriana a Amèrica parlava del «pecat del desig i la conducta homosexual i transgènere».

L’escola com a objectiu

Notícies relacionades

Hale havia planificat l’atac amb l’escola com a objectiu específic, segons va explicar en una de les seves rodes de premsa Drake. Tant al seu cotxe com en un registre de casa seva, on era el seu pare, es van trobar més armes i altres materials que han sigut confiscats, incloent-hi mapes que incloïen un pla de l’escola i informació de vigilància, com la ubicació de càmeres de seguretat. Drake també va explicar que Hale va estudiar atacar un altre centre educatiu, però ho hauria descartat al detectar massa seguretat en aquesta segona escola. L’escola Covenant, al ser un centre privat dependent de la seva església, no tenia assignats agents de policia per a la seguretat.

Hale també va deixar escrits sobre l’incident i «com s’havia de desenvolupar tot» segons ha explicat Drake. Va actuar en solitari, no tenia antecedents penals i les autoritats inicialment tampoc tenien informació que hagués tingut problemes mentals. La font anònima pròxima a la família a la qual fa referència ‘The Daily Beast’, assegura que tenia autisme però era «altament funcional».