Guerra a l’est d’Europa

El grup paramilitar rus Wagner es torna a queixar de falta de munició al front d’Ucraïna

Els combatents d’aquest grup armat estan a primera línia en la batalla per Bakhmut, una ciutat de l’est d’Ucraïna que Rússia fa diversos mesos que intenta conquerir

El grup paramilitar rus Wagner es torna a queixar de falta de munició al front d’Ucraïna

ANATOLII STEPANOV/AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap del grup paramilitar rus Wagner, Ievgueni Prigojin, els homes del qual estan a primera línia a l’est d’Ucraïna, es va tornar a queixar de la falta de munició, i va atribuir els retards en l’entrega a una possible «traïció».

«Es van donar ordres d’entrega el 23 de febrer. Però fins ara no s’ha enviat la major part de la munició», va dir Prigjin en un missatge en les xarxes socials diumenge.

Segons ell, el retard només es pot deure a dues eventuals raons: «burocràcia ordinària o traïció».

Els combatents de Wagner estan a primera línia en la batalla per Bakhmut, una ciutat de l’est d’Ucraïna que Rússia fa diversos mesos que intenta conquerir i on les forces de Moscou i Kíiv han patit grans pèrdues.

Acusacions de traïció

El mes passat, Prigojin va dirigir dures crítiques contra el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, i contra el cap d’Estat Major, Valeri Guerásimov, a l’acusar-los de cometre «traïció» al negar-se a subministrar municions a Wagner.

Pocs dies després, Prigojin va anunciar que finalment s’entregarien les municions.

Notícies relacionades

En un vídeo publicat el cap de setmana, Prigojin va dir que, «si Wagner es retira ara de Bakhmut, tot el front s’ensorrarà».

Malgrat les tensions entre Wagner i l’Exèrcit, les forces russes han estat avançant al voltant de Bakhmut els últims dies, amenaçant d’envoltar la ciutat, que els ucraïnesos continuen defensant.