Conseqüències del sisme

Òscar Camps critica el Govern per no permetre portar material hospitalari en desús a la part de Síria afectada pel terratrèmol

«Quan entra la política, tot es para», diu el director de l’oenagé Open Arms

Òscar Camps critica el Govern per no permetre portar material hospitalari en desús a la part de Síria afectada pel terratrèmol

YASIN AKGUL/AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director de l’onegé catalana Òscar Camps ha deixat les aigües del Mediterrani momentàniament per anar a Síria a atendre els damnificats pel terratrèmol. Camps ha constatat «amb estupor» que tota l’ajuda internacional s’ha quedat a Turquia, i ha deixat completament abandonats els sirians del nord-oest del país. Es dona la circumstància que la zona siriana afectada pel sisme és la que està controlada per l’oposició al règim de Bashar al-Assad.

Notícies relacionades

Després d’un estudi de la situació, els membres de l’oenagé catalana van fer un estudi de la situació i es van posar en contacte amb els grans hospitals catalans públics perquè aportin material hospitalari que ja no s’utilitza en favor dels damnificats. «Quan entra la política, tot es per a perquè ens van dir que necesitabamos autorització del Govern», denuncia Camps en una entrevista a Racc1.

Camps ha dit que s’ha entrevistat amb la consellera Meritxell Seret i el cap de l’àrea de cooperació, Josep Antoni Pujante. «Tenien al cap el Kurdistan més que l’ajuda a Síria», denuncia Camps, que troba lamentable no poder utilitzar l’ajuda catalana. Camps ha deixat entreveure que els compromisos del Govern passen per donar prioritat a les necessitats de la comunitat kurda.