Tensió bèl·lica

Les frases més destacades del discurs de Putin

Les frases més destacades del discurs de Putin

YURI KOCHETKOV / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quan falten tres dies perquè es compleixi un any de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, el president de Rússia, Vladímir Putin, ha portat a terme el discurs sobre l’estat de la Nació que va quedar posposat el desembre passat. A continuació, les principals frases del dirigent pronunciades a la Duma.

-«Ells van començar la guerra i nosaltres utilitzem la força per aturar-la».

Rússia és invencible al camp de batalla, per això porten a terme la guerra informativa»

-«El poble d’Ucraïna s’ha convertit en ostatge del règim de Kíiv i dels seus senyors occidentals, que han ocupat aquest país en el sentit polític, militar i econòmic».

-«[Occident] pretén transformar un conflicte local en una fase de confrontació global. Reaccionarem en conseqüència, perquè en aquest cas estem parlant de l’existència del nostre país».

-«Amb les sancions, volen fer patir el poble, però els seus càlculs no s’han materialitzat. L’economia i la gestió russes han resultat molt més fortes del que pensaven».

-«Els que van iniciar les sancions s’estan castigant a si mateixos»

-«Occident ha començat no només una agressió militar i d’informació, sinó també econòmica. Però no ha aconseguit l’èxit en cap d’aquestes àrees»

-«[Occident] vol revisar les nostres instal·lacions nuclears. Això sembla una absurditat»

Notícies relacionades

- «Rússia respondrà a qualsevol desafiament. Perquè som un sol país. Som un gran poble unit. Confiem en el nostre poder. La veritat està amb nosaltres».

-«Ataquen la nostra Església ortodoxa i altres organismes relacionats amb la fe. Destrueixen les famílies, volen destruir la identitat. La pedofília es converteix en una norma de la seva vida i els sacerdots estan obligats a beneir matrimonis homosexuals».