Més de 240 hores atrapada

Rescatada una noia amb vida 11 dies després del terratrèmol a Turquia

Un equip ha trobat Aleyna Olmez, el cognom de la qual significa ‘La que no mor’, a Kahramanmaras, una ciutat pròxima a l’epicentre del sisme del 6 de febrer

Gairebé 40.000 persones han mort a causa dels terratrèmols, segons els últims balanços de les autoritats i els metges

Rescatada una noia amb vida 11 dies després del terratrèmol a Turquia

OZAN KOSE / AFP

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Els socorristes turcs han rescatat una noia de 17 anys aquest dijous, 11 dies després que es produís el terratrèmol de magnitud 7,8 que va destruir ciutats senceres i va deixar gairebé 40.000 morts al sud-est de Turquia i a Síria. A Aleyna Olmez –el cognom de la qual, paradoxalment, significa ‘La que no mor’– l’han tret d’entre la runa d’un edifici que es va esfondrar pel devastador sisme.

«Semblava estar bé. Ha obert i ha tancat els ulls», ha explicat Ali Akdogan, un miner que ha particpat en les tasques de rescat a Kahramanmaras, una ciutat pròxima a l’epicentre del sisme. «Hem estat treballant aquí, en aquest edifici, des de fa ja una setmana. Vam venir amb l’esperança d’escoltar alguna cosa», ha afegit.

Notícies relacionades

Durant les primeres hores posteriors al terratrèmol, l’esperança de trobar supervivents era molt més gran. Ara, més de 250 hores després, qualsevol troballa de vida entre els edificis enderrocats sembla un miracle. «Ens alegrem quan trobem algú amb vida, tot i que sigui un gat», ha expressat Akdogan. L’oncle de la noia, present a l’escenari, ha abraçat un per un tots els socorristes amb llàgrimes als ulls, i els ha dit: «Mai els oblidarem».

Gairebé 40.000 morts

Després del rescat, els militars turcs han instat els mitjans i els veïns a abandonar l’escena, ja que els equips de socorristes han començat a retirar cossos d’entre la runa. Segons els últims balanços de les autoritats i els metges, almenys 36.187 persones a Turquia i 3.688 a Síria han mort a causa del sisme del 6 de febrer i de les seves rèpliques, i el balanç total confirmat és de 39.875 morts. Turquia ha suspès les tasques de rescat en algunes regions i el Govern de Síria ha pres la mateixa mesura a les zones que estan sota el seu control.