Alarma nuclear

Noruega nega ara que Rússia hagi desplegat armament nuclear al Bàltic

L’informe del Servei d’Intel·ligència Noruec va ser «malinterpretat»

Noruega nega ara que Rússia hagi desplegat armament nuclear al Bàltic

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Noruega va activar totes les alarmes aquest dimarts a l’afirmar que Rússia havia desplegat el seu armament nuclear en barcos al mar Bàltic per primera vegada en 30 anys. Després de la confusió inicial, el Govern d’Oslo ha matisat les seves paraules tan sols un dia després. Segons han aclarit, l’informe que van presentar indicava que el poder nuclear rus necessita els barcos de la Flota Nord per poder ser desplegat, però la informació es va malinterpretar.

Notícies relacionades

Concretament i segons recull el mitjà nord-americà ‘Politico’, l’informe assegura que, «a mesura que augmenta la importància de les armes nuclears i les forces estratègiques de dissuasió, la defensa de les bases militars a Kola, el Bastió del Nord i el mar de Barents per part de la Flota del Nord també es torna més important». El matís rau en aquesta frase: «la part clau del potencial nuclear rus és als submarins i barcos de superfície de la Flota del Nord». 

Pel que sembla, va ser aquesta afirmació la que va induir a la mala interpretació. La intenció de l’escrit del Servei d’Intel·ligència, segons ha explicat Noruega, era confirmar que Rússia depèn d’aquests barcos per mobilitzar el seu arsenal nuclear, i no que ho hagi fet ja.