Més de 32.000 víctimes

Trobades amb vida tres persones més 200 hores després dels terratrèmols a Turquia

Més de 8.000 persones han sigut rescatades amb vida pels equips d’emergència

Trobades amb vida tres persones més 200 hores després dels terratrèmols a Turquia

EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els equips de rescat turcs han aconseguit trobar amb vida aquest dimarts diverses persones que s’han mantingut més de 200 hores atrapades sota la runa d’edificis esfondrats a causa dels terratrèmols registrats el 6 de febrer al sud de Turquia, a prop de la frontera amb Síria.

Segons les informacions recollides per l’agència estatal turca de notícies, Anatolia, una dona de 35 anys ha sigut rescatada a la província de Kahramanmaras, epicentre dels sismes, prop de 205 hores després de quedar atrapada per l’ensorrament de la seva vivenda.

Poc abans, dues dones de 40 i 26 anys van ser igualment rescatades a la província de Hatay després de 203 i 201 hores atrapades, respectivament, en un moment en què disminueixen les esperances de continuar trobant supervivents dels terratrèmols.

Supervivents

A primera hora del dia, dos germans, Muhammed i Abdulbaki Yeninar, havien sigut trobats amb vida entre la runa d’un edifici de vuit plantes a Kahramanmaras. Muhammed ha pogut dir que està «bé» mentre era evacuat en una ambulància.

Posteriorment, Abdulbaki ha relatat que tots dos van poder alimentar-se de pols de proteïnes que utilitza el seu germà per suplementar-se quan va al gimnàs, mentre que van poder respirar a causa d’un forat entre el ciment, tal com ha informat el diari turc ‘Daily Sabah’.

Notícies relacionades

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha ressaltat aquest mateix dimarts que més de 8.000 persones han sigut rescatades amb vida pels equips d’emergència, abans d’afegir que «un percentatge significatiu» dels més de 81.000 ferits ha rebut l’alta, tal com ha informat Anatolia.

Les autoritats de Turquia han elevat aquest dimarts a prop de 32.000 els morts a causa dels terratrèmols, balanç a què s’han de sumar 1.414 morts a les zones controlades pel Govern de Síria i prop de 2.300 a les zones en mans dels rebels al nord-oest del país, segons dades de la Defensa Civil Síria, coneguda com a ‘cascos blancs’.