Diàleg

Mohamed VI no veurà Pedro Sánchez en la reunió Marroc-Espanya i el convida a un altre viatge oficial

El president del Govern i el rei marroquí han acordat en una conversa telefònica «continuar impulsant la relació entre els dos països»

1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández

El viatge de Pedro Sánchez aquest dimecres i dijous a Rabat juntament amb una desena dels seus ministres per participar en la Reunió d’Alt Nivell (RAN) amb l’Executiu marroquí no serà l’últim per al president del Govern. 

Notícies relacionades

Sánchez ha mantingut aquest matí una conversa telefònica amb Mohamed VI en què el cap de l’Executiu ha acceptat una invitació del rei alauita per realitzar «pròximament» una nova visita oficial. Aquesta oferta suposa la confirmació que el monarca marroquí no rebrà Sánchez en audiència durant aquests dos dies, una possibilitat que el Govern espanyol contemplava però de la qual no existia cap confirmació. 

Segons informen des de la Moncloa, el president i Mohamed VI han parlat sobre la importància de la RAN, que no se celebrava des del 2015. Han acordat «continuar impulsant la relació entre els dos països» i han coincidit que la cimera serà un «èxit» i ajudarà a «consolidar la nova etapa en les relacions entre el Marroc i Espanya».