Abusos policials

La policia de Memphis aparta un sisè agent per la mort de Tyre Nichols

La institució ha identificat el sisè agent investigat com a Preston Hemphill, tot i que ha evitat aclarir la seva implicació en el cas perquè «hi ha una investigació en curs»

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La policia de Memphis ha apartat del seu lloc un sisè agent per la seva presumpta responsabilitat en la mort de Tyre Nichols, interceptat per les forces de seguretat i la mort del qual ha derivat en una nova onada de protestes ciutadanes pels presumptes abusos policials.

La institució ha identificat el sisè agent investigat com a Preston Hemphill, tot i que ha evitat aclarir la seva implicació en el cas perquè «hi ha una investigació en curs», segons fonts citades per NBC News. Hemphill treballava com a policia des de l’any 2018 i el seu cessament se suma al de Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills Jr. i Justin Smith.

Excés de força

Notícies relacionades

Aquest primer grup va ser apartat el 20 de gener, després que unes indagacions internes confirmessin que es van excedir en l’ús de la força sobre Nichols. Sobre ells pesen ja diversos delictes, inclosos el d’homicidi i segrest.

Nichols, de 29 anys, va ser hospitalitzat el 7 de gener en estat crític i va morir tres dies més tard després de ser interceptat per una patrulla de trànsit. Els vídeos difosos donen mostra dels cops infligits pels policies sobre aquest jove, a qui van arribar a clavar també descàrregues elèctriques.