Agressió

VÍDEO | La justícia dels EUA difon les imatges de l’atac al marit de Nancy Pelosi

L’atac va tenir lloc a menys de dues setmanes de les eleccions de mig mandat del 8 de novembre passat

2
Es llegeix en minuts

La Justícia nord-americana va difondre aquest divendres l’atac al marit de l’ara expresidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, en la qual es veu l’arribada dels agents al domicili familiar i el moment en què va ser agredit. Paul Pelosi, de 82 anys, va ser atacat el 28 d’octubre passat a San Francisco (Califòrnia) mentre es trobava a casa seva. L’agressor, identificat com David DePape, de 42 anys, va irrompre a la vivenda aamb el l crit de «¿On és Nancy?» tot i que ella es trobava en aquell moment a Washington.

La difusió de les imatges per part del Tribunal Superior de San Francisco es produeix després que diferents mitjans, com la cadena CNN, haguessin sol·licitat que es fessin públiques perquè el succeït reclamava «transparència». El vídeo, d’un minut i 39 segons de durada i amb material explícit, mostra els agents arribant a la casa i trucant a la porta.

Paul Pelosi havia pogut trucar als serveis d’emergències després d’haver convençut l’agressor que el deixés anar al lavabo, on el seu telèfon s’estava carregant. La seva trucada es va produir a les 02.27 hora local (09.27 GMT). Quan la porta s’obre, es veu a l’entrada el marit de la política nord-americana i l’agressor, els dos drets i mirant cap endavant, agafant un mateix martell.

«¿Què està passant?», pregunta un agent, a la qual cosa DePape respon que tot està bé i Pelosi, descalç, es manté en silenci. L’agressor agafa amb la seva altra mà el braç amb què Pelosi estava sostenint el martell, mentre aquest es queixa, i els policies, que els estaven il·luminant amb una llanterna, criden que el deixin anar. DePape contesta llavors que no i quan aconsegueix que Pelosi deixi d’agafar-lo li dona una martellada, que no es veu de forma explícita.

«¡Merda!», crida un agent mentre entren al moment a la casa i es llancen sobre l’agressor. Aleshores Pelosi, ferit, està estirat a terra, ferit, immòbil i amb la camisa ensangonada. «Dona’m la teva puta mà», li diuen a DePape mentre s’escolta la seva trucada als serveis d’emergències. El marit de la presidenta de la Cambra baixa va ser portat a l’Hospital general Zuckerberg i intervingut amb èxit d’una fractura al crani i de diverses ferides greus al braç dret i a les mans.

L’agressor també va acabar a l’hospital, però no es van facilitar dades sobre la seva situació mèdica. El seu atac va tenir lloc a menys de dues setmanes de les eleccions de mig mandat del 8 de novembre passat, en les quals els demòcrates van perdre el seu control de la Cambra de Representants i van mantenir el del Senat.

Dimissió

Notícies relacionades

Nancy Pelosi va anunciar a mitjans de novembre la seva retirada com a líder dels demòcrates en aquest hemicicle en l’actual legislatura. La dona havia anticipat el dia abans dels comicis que aquest atac influiria en la decisió sobre el seu futur.

Aquest dijous, va assenyalar a la premsa que encara no havia vist el vídeo i que no sabia si ho faria: «Seria molt dur veure un atac a la vida del meu marit», va afegir la congressista, apuntant que tot i que Paul Pelosi es recupera a poc a poc encara trigarà «almenys tres mesos» a tornar a la normalitat.