Relleu al Congrés

Pelosi anuncia la seva retirada com a líder demòcrata a la Cambra baixa dels EUA

El representant de Nova York Hakeem Jeffries, de 52 anys, és àmpliament considerat l’aparent hereu de Pelosi

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

La presidenta de la Cambra de Representants nord-americana, Nancy Pelosi, va anunciar aquest dijous la seva retirada com a líder de la formació demòcrata a la cambra baixa en la pròxima legislatura. «No buscaré la reelecció al lideratge demòcrata en el pròxim Congrés», va dir Pelosi dijous en el ple de la Cambra.

En un emotiu discurs, Pelosi, de 82 anys, va dir que mantindrà el seu escó, però que no buscarà la reelecció com a líder demòcrata. Ella ha liderat els demòcrates de la Cambra durant gairebé dues dècades i ha estat dues vegades líder de la minoria de la Cambra sota els mandats de quatre presidents.

Incansable estratega

Pelosi, una intensa estratega legislativa i prolífica recaptadora de fons, va ser fonamental per aconseguir emblemàtics èxits per als presidents demòcrates Barack Obama i Joe Biden, va mantenir unit un díscol caucus fatigat per les tensions entre progressistes i centristes i va sorgir com a preeminent brivall per a la dreta política.

Notícies relacionades

Pelosi va dir que es mantindria al Congrés i que «no hi havia honor oficial més gran» que representar el seu districte de San Francisco.

El representant de Nova York Hakeem Jeffries, de 52 anys, és àmpliament considerat l’aparent hereu de Pelosi. Seria el primer afroamericà en liderar un partit al Congrés. Jeffries ha sigut president del Caucus Demòcrata de la Cambra de Representants des del 2019. També ha assumit altres rols de lideratge, principalment com un dels set fiscals de la Cambra en el primer judici de destitució del president Donald Trump.

Temes:

Estats Units