L’explosió d’una bomba deixa almenys 40 morts a Nigèria

L’explosió d’una bomba deixa almenys 40 morts a Nigèria
1
Es llegeix en minuts

Els morts per l’esclat d’una bomba aquesta setmana al centre de Nigèria han augmentat de 27 a 40, va informar el governador de l’estat de Nasarawa (on va passar l’incident), Abdullahi Sule, citat avui per mitjans locals.

«Ara tenim aproximadament 40 persones que van ser assassinades», va afirmar Sule en declaracions als periodistes.

L’artefacte va esclatar durant la nit de dimarts passat a la localitat de Rukubi, a prop de la frontera que separa els estats nigerians de Nasarawa i Benue.

Allà hi havia molts ramaders de l’ètnia fulani amb les seves vaques, després d’haver estat pasturant durant el dia al veí estat de Benue.

Sule es va referir a rumors que apunten que la Força Aèria de Nigèria va portar a terme el bombardeig, però va afirmar que no hi va haver cap avió militar volant sobre la zona.

El governador va assenyalar que més aviat va poder ser un dron que sobrevolava l’àrea, el responsable de tirar la bomba.

El mitjà local PRNigeria va publicar que una font confiable li va informar que l’Exèrcit va ordenar l’atac aeri després de rebre informació creïble que terroristes s’havien traslladat a algunes comunitats a la frontera entre Nasarawa i Benue.

L’Exèrcit de Nigèria encara no s’ha pronunciat sobre l’incident.

Notícies relacionades

«En nom del Govern estatal, vull solidaritzar-me amb el poble fulani de tot l’estat per l’assassinat de la seva gent per un atacant encara desconegut. Vull assegurar-los el nostre compromís per trobar als autors d’aquest acte i enfrontar-los a la ira de la llei», va dir el governador.

Benue, un dels principals productors d’aliments de Nigèria, ha registrat en els últims anys casos de violència entre els agricultors, predominantment cristians, i els pastors fulani, d’origen musulmà, per l’escassetat de terra i recursos.