La invasió russa

Noruega deté l’excomandant del grup Wagner fugit de Rússia

Noruega deté l’excomandant del grup Wagner fugit de Rússia

PMC Wagner

1
Es llegeix en minuts

Un excomandant del grup de mercenaris rus Wagner fugit a Noruega fa uns dies i que havia sol·licitat asil polític en aquest país ha sigut detingut per haver violat les lleis d’estrangeria, segons informen les autoritats d’aquest país nòrdic.

Andrei Medvédev, que havia travessat de manera il·legal la frontera el dia 12, va ser capturat inicialment per la guàrdia fronterera i s’havia mantingut en custòdia policial fins ara.

«L’individu ha sigut arrestat formalment segons les lleis d’estrangeria i s’estudia si serà portat a disposició judicial per procedir al seu internament», ha dit avui a la televisió pública NRK Jon Andreas Johansen, responsable de la secció jurídica de la unitat d’immigració de la Policia, que ha refusat fer més comentaris. La unitat anticrim de la Policia noruega (Kipros) havia informat la setmana passada que Medvédev seria sotmès a un interrogatori.

Violació de drets humans

Segons un vídeo enviat per ell mateix a l’organització russa Gulagu.net, que denuncia violacions de drets humans, va aconseguir fugir de Rússia al creuar Noruega a prop de la localitat fronterera de Nikel, a la regió de Múrmansk.

Notícies relacionades

Es tracta de la primera vegada des del començament de la intervenció militar russa a Ucraïna el 24 de febrer que un excomandant d’una de les unitats de Wagner, present a l’est del país veí, fuig de Rússia a Europa.

Medvédev, que va abandonar el grup després del final d’un contracte de quatre mesos firmat al juliol, va dir haver sigut testimoni d’execucions extrajudicials i estar disposat a testificar davant les autoritats noruegues.