Amb míssils

Un nou atac massiu a Kíiv deixa almenys un mort

Una desena d’explosions han sacsejat la capital ucraïnesa després que sonessin les alarmes antiaèries arreu del país

  • Guerra d’Ucraïna: Última hora de la invasió russa, en directe

Un nou atac massiu a Kíiv deixa almenys un mort

REUTERS/Gleb Garanich

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Les alarmes antiaèries han tornat a sonar aquest dissabte a tot Ucraïna, i han alertat d’un nou atac rus amb míssils. Minuts després, s’han registrat diverses explosions a Kíiv, on almenys una persona ha mort i cinc més han resultat ferides, ha informat l’alcalde de la capital, Vitali Klitxkó. També hi ha hagut explosions a Mikolaiv, al sud del país, i Khmelnitski, a l’oest.

Mentrestant, el ministre de Defensa de Rússia, Serguei Xoigú, ha afirmat avui que la victòria russa és «inevitable». Ho ha dit durant la felicitació de l’Any Nou als militars russos, particularment els que combaten en la guerra. En un missatge en vídeo enviat, Xoigú ha enaltit l’«heroisme» dels militars russos que, afirma, combaten el «neonazisme» i el terrorisme a Ucraïna. Malgrat les lloances, el ministre ha reconegut la «difícil situació militar i política» en la qual es troba el seu país a l’acabar el 2022.

Zelenski recalca que la guerra ha d’acabar el 2023

Notícies relacionades

D’altra banda, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha demanat avui més assistència per al país en plena invasió russa de cara a l’any 2023. Així mateix, ha recalcat que l’any vinent haurà de servir per «completar» el camí iniciat i «aconseguir la victòria» ucraïnesa contra les tropes russes.

Està previst que aquest diumenge Alemanya agafi el relleu al capdavant de la força de resposta ràpida de l’OTAN, que fins ara encapçalava França. La força conjunta d’alta disponibilitat (VJTF, per les sigles en anglès) es va crear el 2014 precisament a mesura que augmentava la pressió per part de Rússia sobre Ucraïna.