Atac rus

Ucraïna activa l’alerta antiaèria arreu del país després de diverses explosions

Kíiv, Khàrkiv i Lviv han sigut atacades per míssils russos

Ucraïna activa l’alerta antiaèria arreu del país després de diverses explosions

Oleg Petrasyuk

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ucraïna decreta una alerta antiaèria arreu del país després de diverses explosions aquest dimarts en diferents zones del país, entre les quals la capital Kíiv. «Hi ha un atac contra la capital. Segons les informacions preliminars, dos edificis residencials han sigut impactats al districte de Petxersk», ha informat Vitali Klitxkó, alcalde de Kíiv. 

El sistema de defensa antiaeri ha aconseguit fer caure alguns dels míssils, els quals no han deixat cap ferit de moment. El cap adjunt de presidència d’Ucraïna, Kirilo Timoixenko, va dir en un comunicat en línia que els míssils van ser disparats des de territori rus. «El perill no ha passat. Quedin-se als refugis», ha afegit. 

Atacs russos

«¿Algú pensa seriosament que el Kremlin realment vol la pau? El que vol és obediència. Però al final del dia, els terroristes sempre perden», ha dit el cap del gabinet presidencial ucraïnès, Andrí Iermak, qui ha afegit que l’atac ha sigut una reacció al discurs del president Volodímir Zelenski davant el G-20, durant el qual va demanar augmentar la pressió contra el Kremlin perquè cessi la invasió.

Els fets han ocorregut durant la visita del ministre d’Exteriors dels Països Baixos, Wopke Hoekstra i alguns membres d’una delegació neerlandesa. Durant una roda de premsa, Hoekstra ha anunciat que els Països Baixos farà una inversió que contribuirà a la investigació de crims de guerra a Ucraïna a partir de l’any vinent. Minuts després del comunicat, s’han sentit les explosions i l’equip neerlandès ha sigut traslladat a un refugi antiaeri pròxim, on es troben sans i estalvis segons el govern dels Països Baixos.

Notícies relacionades

Ja és la segona vegada que Hoekstra visita Kíiv des que va començar la guerra, i durant la seva anterior visita el maig passat també va haver d’acudir a un refugi antiaeri. 

Sense electricitat

Les forces russes han atacat en les últimes setmanes infraestructures d’energia en diversos llocs d’Ucraïna i han llançat amb míssils i drons contra la capital, Kíiv. Els últims bombardejos s’han produït a Khàrkiv i Lviv, on la població ha patit talls d’electricitat com a conseqüència del mal exercit sobre infraestructures energètiques.