Replegament a l’altre costat del riu

Rússia ordena la retirada de les seves tropes de Kherson

Vladímir Putin, realitzarà una visita a la regió del Donbass, si bé ha especificat que «per ara no hi ha plans específics» per a això

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

L’Exèrcit rus ha anunciat aquest dimecres la retirada de les seves tropes de l’annexionada ciutat ucraïnesa de Kherson, l’única capital regional sota control rus arreu del país.

«Proposem traslladar la defensa a la vora esquerra del riu Dniéper», va dir el cap de l’agrupació de forces que combaten a Ucraïna, el general Serguei Surovikin, a l’informar el ministre de Defensa, Serguei Xoigú, que va aprovar aquest replegament.

Kherson forma part de les regions ucraïneses annexionades al setembre per Rússia, juntament amb Lugansk, Donetsk i Zaporíjia en una mesura que va ser rebutjada per la comunitat internacional. Moscou va afirmar dimarts que el ministre de Defensa havia visitat la zona de conflicte, sense més detalls.

Visita a les tropes

Notícies relacionades

De fet, el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha informat aquest mateix dimecres que es troba a la regió de Lugansk, a l’est d’Ucraïna i ocupada per les forces de Rússia, segons ha confirmat aquest dimecres Serguei Kirienko, un alt càrrec de la Presidència russa.

El mateix Peskov ha assenyalat aquest dimecres que el president rus, Vladímir Putin, realitzarà una visita a la regió del Donbass, si bé ha especificat que «per ara no hi ha plans específics» per a això. «No tinc dubte que arribarà el moment en què Putin anirà al Donbass, sens dubte», ha dit.