Guerra d’Ucraïna

Rússia i els EUA preparen un ronda de consultes sobre els seus arsenals nuclears

Mitjans nord-americans revelaran que estan en marxa converses d’alt nivell entre assessors de seguretat nacional de Rússia i els EUA per reduir tensions entre tots dos països

Rússia i els EUA preparen un ronda de consultes sobre els seus arsenals nuclears

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Rússia i els Estats Units celebraran aviat converses sobre els seus respectius arsenals nuclears estratègics, han informat aquest dimarts els diaris russos Kommersant i Izvestia.

«Moscou i Washington debaten la possibilitat de celebrar en les pròximes setmanes consultes de la seva comissió bilateral d’armament ofensiu estratègic», ha escrit ‘Kommersant’. Aquesta reunió seria la primera presencial en un any.

Segons fonts del rotatiu, la reunió sobre els arsenals estratègics, la primera des de la campanya militar russa a Ucraïna, tindrà lloc en algun país de l’Orient Mitjà. Anteriorment, aquestes trobades se celebraven a Ginebra. ‘Kommersat’ calcula que la reunió es podria produir «a finals de novembre o començaments de desembre».

Converses en marxa

També el diari ‘Izvestia’ escriu avui que, «si Washington no posa obstacles, la reunió per a la represa de les inspeccions en el marc del Tractat de Reducció d’Armes Estratègiques podria tenir lloc ben aviat».

Notícies relacionades

Aquesta publicació de la premsa russa es produeix després que mitjans nord-americans revelessin que estan en marxa converses d’alt nivell entre assessors de seguretat nacional de Rússia i els EUA per reduir tensions entre tots dos països, especialment relacionades amb l’ús d’armes nuclears.

L’assessor de seguretat nacional dels EUA, Jake Sullivan, va confirmar dilluns a la nit que aquests contactes existeixen. Per la seva banda, la portaveu del Ministeri d’Exteriors rus, Maria Zakhàrova, ha dit avui que Moscou manté «contactes puntuals» amb Washington sobre assumptes «que ho requereixen». «Estem oberts al diàleg sobre qüestions d’interès mutu», ha dit, citada per l’agència TASS.