El virus, a l’alça de nou

La Xina registra el nombre de contagis de covid més alt en sis mesos

china-medicos-covid-19

china-medicos-covid-19

1
Es llegeix en minuts
France Presse

La Xina va registrar dilluns el nombre de contagis de covid-19 més alt malgrat els confinaments, que han afectat la manufactura, l’educació i la vida quotidiana del país.

El país va reportar més de 5.600 nous casos de covid-19 dilluns, gairebé la meitat a la província de Canton, un centre manufacturer al sud amb importants ports comercials.

Pequín va posar fi aquest cap de setmana a l’esperança d’un possible relaxament de la seva estricta política de zero covid, que inclou confinaments, quarantenes i proves massives per contenir fins al més petit brot de contagis.

Una onada d’escàndols lligats als confinaments, amb pobladors que van reclamar condicions inadequades, falta d’aliment i demores en l’atenció mèdica, van soscavar la confiança del públic en les mesures.

La fàbrica d’iPhone

Un confinament a la fàbrica d’iPhone més gran del món, a Zhengzhou, va portar Apple a advertir diumenge que la producció es va veure «impactada temporalment» i que els clients hauran d’enfrontar-se a retards per rebre les seves comandes.

«La planta (de Zhengzhou) opera actualment en una capacitat significativament reduïda», va indicar Apple en un comunicat diumenge a la nit.

Notícies relacionades

El gegant tecnològic taiwanès Foxconn, que administra la planta, va revisar a la baixa els seus ingressos trimestrals a causa del confinament.

La Comissió Nacional de la Salut de la Xina va assegurar dissabte que mantindrà la política de zero covid, cosa que va sepultar els rumors que Pequín alleujaria la seva estricta política sanitària.

Temes:

Xina Coronavirus