Restriccions

La Xina mantindrà la seva política de tolerància zero contra la covid

La Xina mantindrà la seva política de tolerància zero contra la covid

THOMAS PETER

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Xina va reiterar aquest dissabte la seva ferma adhesió a l’enfocament de la política «zero covid» sense fer ajustos als protocols anticovid que regeixen el país asiàtic.

El mecanisme conjunt de prevenció i control del Consell d’Estat va anunciar en conferència de premsa que continuaran implementant les mesures i restriccions associades al protocol antipandèmic.

Funcionaris de la Comissió Nacional de Sanitat (NHC, sigles en anglès) del gegant asiàtic van afirmar que la Xina continuarà «protegint-se contra la importació de casos» alhora que s’esforçaran per «prevenir el rebrot de pandèmies internes». Van defensar que la situació general de la pandèmia «continua sent complexa».

Amb aquests anuncis, la NHC manté el mateix discurs de les compareixences anteriors, sense indicis de canvis per a les polítiques covid.

El portaveu de la NHC, Mi Feng, va afirmar que la Xina ha continuat ajustant les regles de la covid «dinàmicament» i que evitarà l’enfocament de «polítiques de brotxa grassa».

Els experts van assegurar en la roda de premsa que la Xina promourà les vacunes de reforç i augmentarà la taxa de vacunació entre les persones grans, els més reticents a inocular-se el fàrmac. «S’ha d’augmentar la vacunació contra la covid per a persones de 80 anys o més», va ressaltar un funcionari de l’NHC.

PCR per accedir a llocs públics

Des de la primavera, les grans ciutats xineses van començar a efectuar proves PCR rutinàries a tots els seus habitants, que han de presentar, mitjançant una aplicació als seus telèfons mòbils, resultats negatius de les últimes 24, 48 o 72 hores per poder accedir a llocs públics.

Segons la política xinesa de ‘zero covid’, tots els contagiats i els seus contactes pròxims han de ser posats en quarantena en instal·lacions destinades a tal efecte, cosa que fa que les autoritats de llocs que registren rebrots de vegades recorrin a solucions improvisades per allotjar-los davant la falta d’espai.

Notícies relacionades

L’estratègia també comporta estrictes controls fronterers i restriccions a la mobilitat i campanyes de proves PCR massives allà on es detecta algun cas.

Segons els comptes de la institució, des de l’inici de la pandèmia, es van infectar 262.966 persones al país i 5.226 van morir, tot i que la xifra total d’infectats exclou els asimptomàtics. Aquest mateix dissabte, l’NHC va notificar la detecció de 657 nous positius, 596 dels quals per contagi local en llocs com ara Canton (sud-est, 219), Mongòlia interior (nord, 75), Shanxi (centre, 61), Fujian (sud-est, 44), Chongqing (centre, 39) i Pequín (37).