Assassinat

Maten a trets un polític del partit de Lula a dos dies de les eleccions al Brasil

  • Reginaldo Camilo dos Santos, del Partit dels Treballadors, va ser assassinat per un home que li va disparar des d’un vehicle

Maten a trets un polític del partit de Lula a dos dies de les eleccions al Brasil

Twitter

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El polític brasiler pel Partit dels Treballadors (PT) conegut com ‘Zezinho’ ha sigut assassinat aquest divendres al municipi de Jandira, a l’estat de Sao Paulo, on una persona armada li ha disparat des de l’interior d’un vehicle molt a prop de casa seva.

Reginaldo Camilo dos Santos, de 51 anys, s’havia postulat com a diputat federal en les eleccions del 2 d’octubre, en què va rebre prop de 9.000 vots però finalment no va ser elegit. El 2020 va ser candidat a alcalde de Jandira, ocupant el tercer lloc després dels comicis, per la qual cosa va exercir de regidor. L’última setmana s’havien publicat diverses imatges en les xarxes socials en què apareix fent campanya per Fernando Haddad del PT, candidat a governador i Luiz Inácio Lula da Silva, candidat a ocupar la presidència del Brasil, segons recull ‘O Globo’.

De moment, la Guàrdia Civil Metropolitana ha manifestat que es desconeix el mòbil del crim, tot i que el diputat federal electe Jilmar Tatto (PT) ha afirmat que les primeres informacions apunten a un crim d’odi, tot i que el cas ha de ser analitzat amb deteniment.

Notícies relacionades

«Els testimonis han informat que una persona va passar cridant Bolsonaro, ell (Zezinho) va cridar Lula i la persona va treure una arma i va disparar-li tres trets. Tot indica que va ser l’acció d’un bolsonarista dins aquest clima d’intolerància que es viu al país», han assenyalat, segons recull el mateix diari.

Aquest succés té lloc només dos dies abans de les qualificades com les eleccions més polaritzades del país en les dues últimes dècades, cosa que ha suscitat incidents violents que han arribat a costar vides, com en aquesta ocasió.