Funcionari britànic

El Larry, el gat oficial de Downing Street, també s’atreveix amb les guineus

El felí és el ratador en cap de la residència oficial des de fa 11 anys i és tota una celebritat

El Larry, el gat oficial de Downing Street, també s’atreveix amb les guineus

Reuters / TOBY MELVILLE

2
Es llegeix en minuts

Una cosa és el poder, i una altra, el protagonisme. Tot dos conviuen al 10 de Downing Street, però de diferent manera. Després d’una crisi política de categoria en el Partit Conservador britànic, que s’ha cobrat els llocs de Boris Johnson i Liz Truss, Rishi Sunak és el nou primer ministre del Regne Unit. El nou ‘premier’ té un perfil ben interessant per ser el primer dirigent del país que no és de raça blanca ni de religió cristiana. Sunak és d’origen indi i junt amb la seva dona, Akshata Murty, té una fortuna de 839 milions d’euros. Malgrat manar, el protagonisme a Downing Street se l’emporta un altre: el gat Larry, el ratador en cap de la residència. Ara, a més, té una altra feina: foragitar les guineus que ronden per la residència oficial del cap del Govern britànic.

Fa 11 anys que el felí viu a la residència oficial, on va ser contractat per la seva habilitat per caçar ratolins. Té fins i tot títol i retrat oficial, i els oficials de la residència el serveixen i li obren la porta per entrar i sortir quan ho desitja. La seva popularitat no és ni de bon tros nova. Es va mantenir sota el focus després de la renúncia de David Cameron el 2016, va saber eclipsar diversos moments de l’etapa de Theresa May i va acompanyar Boris Johnson.

En primera línia del discurs de Sunak

Com el veterà inquilí que és i, sobretot, l’autèntica celebritat en la qual s’ha convertit, el Larry va presenciar des d’un lloc privilegiat el primer discurs de Sunak com a ‘premier’. Així ho van captar les càmeres de televisió i se’n va fer ressò el compte no oficial de Twitter dedicat al gat més famós del món. Assegut ferm, sense moure’s, amb el pit cap a davant, es va mantenir atent.

El perfil del Larry en la xarxa social no està verificat, però això no li resta ni poder ni protagonisme. Té més de 800.000 seguidors que segueixen les seves etapes en el seu afany per desfer-se dels rosegadors que pretenen niar o buscar menjar a prop de la propietat.

Tanmateix, últimament no es troba ratolins, sinó guineus. Sense por, desafia els animals que ronden per la zona. Així ho mostren les càmeres que el van agafar ‘in fraganti’: ho fa amb passos lents, però segurs, i a poc a poc aconsegueix foragitar-les malgrat que són molt més grans que ell.

Sense por de treure les ungles

Notícies relacionades

I la cosa no acaba aquí. Perquè, si ha de treure les ungles i perseguir-les, també ho fa. No esperàvem menys del Larry, perquè, segons els mitjans de comunicació britànics, té una reputació com a ratador oficial: és «violent» en les seves interaccions amb altres caçadors de ratolins locals. De fet, no s’avé ni amb el seu homònim en el Ministeri d’Exteriors, expliquen.

Aquest nou èxit ha triomfat en les xarxes socials i, una vegada més, el Larry, ‘the Cat’, que en 11 anys ja ha vist passar cinc primers ministres per Downing Street, torna a ser el protagonista a la residència oficial.