La covid rebrota a la Xina: Pequín torna a tancar recintes i a limitar aforaments

china-medicos-coronavirus

china-medicos-coronavirus

2
Es llegeix en minuts
EFE

La capital xinesa, de més de 20 milions d’habitants, ha augmentat les precaucions i alguns recintes han començat a tancar preventivament o a limitar els seus aforaments a causa d’un rebrot de covid que va deixar en la vigília 19 nous contagiats simptomàtics i un d’asimptomàtic. La Comissió de Sanitat de Pequín ha demanat que els habitants de la ciutat «no en surtin si no és necessari» i ha anunciat el cessament de l’operació de viatges turístics organitzats a la capital procedents d’altres províncies.

A més, la celebració de fòrums, trobades i altres esdeveniments no indispensables queda restringida, segons han assenyalat les autoritats sanitàries, que han avisat que la persona que aprovi l’organització d’aquest tipus de reunions «serà responsable» en cas que sorgeixin problemes més endavant.

Els museus, els parcs, les sales de cine i altres llocs públics hauran de limitar els aforaments al 75%. Així mateix, les persones que estiguin en ciutats on s’hagi registrat un cas de covid-19 els 14 dies previs no podran viatjar a Pequín, de manera que els aeroports, les estacions i altres centres de transport al país hauran d’establir controls per garantir que els passatgers disposen d’un codi verd en l’aplicació de salut de la capital abans d’embarcar.

El parc temàtic Universal de Pequín va declarar aquest dimecres que tancava provisionalment davant el rebrot, que les autoritats han descrit avui com a «bàsicament controlat».

Els habitants de Pequín s’enfronten des de fa mesos a algunes de les restriccions per la pandèmia més estrictes del món: és obligatori presentar una prova PCR negativa feta les 72 hores prèvies per accedir a qualsevol lloc públic.

Límits a les empreses

A més, nombroses empreses, tant públiques com privades, limiten els moviments dels seus empleats, que en moltes ocasions tenen prohibit sortir de Pequín, en alguns casos des de fa ja més de dos anys.

La Xina es manté aferrada a la política de «zero covid», que consisteix en l’aïllament de tots els infectats i els seus contactes pròxims, un control estricte a les fronteres i campanyes massives de proves PCR, limitacions a la mobilitat i confinaments selectius o totals allà on es detecta algun cas.

Recentment i malgrat les mostres d’esgotament per part de la població xinesa que han desembocat en protestes en alguns casos, les autoritats sanitàries del gegant asiàtic van reiterar que l’estratègia de «zero covid» és «la més econòmica i científica» per al país, perquè «detecta ràpidament nous contagis i conté la propagació amb menys cost i més ràpidament».

Notícies relacionades

Durant la recent celebració del 20è Congrés del Partit Comunista Xinès, que va exigir quarantenes de dos a cinc dies als reporters que el van cobrir, no hi va haver senyals que el partit governant tingui previst ajustar la política en un futur pròxim.

Segons els comptes de les institucions sanitàries del país, des de l’inici de la pandèmia, s’han infectat 258.167 persones al país i 5.226 han mort, tot i que la xifra total d’infectats exclou els asimptomàtics.

Temes:

Xina Coronavirus